Copil de aproape 4 ani cu arsuri grave, adus cu o aeronavă a MApN de la Satu Mare la un spital din Capitală

Un copil de 3 ani şi 11 luni care a suferit arsuri cu lichid fierbinte pe aproximativ 30 % din suprafața corpului a fost transferat cu o aeronavă Spartan a Ministerului Apărării Naționale de la Satu Mare la un spital din București.

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 07:42
Copil de aproape 4 ani cu arsuri grave, adus cu o aeronavă a MApN de la Satu Mare la un spital din Capitală

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat, în dimineața zilei de marți, 27 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Satu Mare – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui copil în vârstă de 3 ani și 11 luni, care a suferit arsuri în urma unui accident casnic, a anunţat MApN.

De la Otopeni, copilul, care a suferit arsuri cu lichid fierbinte, a fost transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, împreună cu mama sa.

Pe timpul zborului, copilul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD și o echipă medicală a Forțelor Aeriene.

„Aeronava, care a decolat din Baza 90 Transport Aerian marți dimineață, la ora 3.00, și s-a întors în București, cu pacientul, la ora 6.00, a fost operată de către un echipaj format din căpitan-comandorul Ovidiu Dragomir, locotenent-comandorul Alexandra Crămar și maistrul militar Ovidiu Lupu, iar echipa medicală a fost formată din maiorul doctor Daniel Nică și plutonierul major Dumitru Miu – asistent medical”, a anunţat MApN.