Copil de doar 5 luni, bolnav de pneumonie. Un elicopter SMURD, chemat să-l salveze din troiene

Situaţie dramatică în mai multe zone ale ţării după viscolul şi ninsorile din ultimele 24 de ore. Moldova este izolată de restul ţării, iar toate drumurile din judeţul Ialomiţa sunt închise. Oraşul Brăila este şi el blocat complet. Fie că au avut nevoie de ajutor medical, fie că au rămas blocaţi în maşini sau pe trenuri, mii de români au de suferit. Un copil de 5 luni trebuie transportat de urgenţă la spital şi pentru asta a fost chemat un elicopter.

18 ian. 2016, 08:30
Copil de doar 5 luni, bolnav de pneumonie. Un elicopter SMURD, chemat să-l salveze din troiene

Momente cumplite într-o localitate din Vaslui. Un copil de doar 5 luni, bolnav de pneumonie, nu poate fi dus la spital din cauza zăpezii. Copilul se află acum la dispensarul localităţii de pe Valea Prutului. S-a solicitat un elicopter care să preia bebeluşul, dar aeronava nu are cum să aterizeze în zonă.

Potrivit România TV, localnicii s-au mobilizat şi au venit cu lopeţi să cureţe zăpada de pe stadionul din comună pentru a face posibilă aterizarea.

Vezi şi: Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, un cod portocaliu de viscol, valabil în mai multe zone din ţară. Între orele 09:00 şi 12:00 în estul județului Tulcea, în special zona costieră şi Delta Dunării, se va semnala vȃnt cu viteze la rafală de 70 – 90 km/h viscolind şi troienind zăpada.

Citeşte şi IARNA a pus stăpânire pe România. Mii de oameni au rămas fără curent electric

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un COD GALBEN de ninsori pentru mai multe judeţe din ţară.

Citeşte şi COD ROŞU de ninsori şi viscol în Bulgaria

Situaţia este dramatică în mai multe zone ale ţării după viscolul şi ninsorile din ultimele 24 de ore.