Copil de nouă luni, mort de rujeolă. Fusese internat într-un salon cu un sugar care avea rujeolă

Rujeola a mai făcut o victimă la Constanța. De data aceasta, însă, este vorba despre un copil în vârstă de numai nouă luni, din Tulcea.

14 iun. 2018, 08:03
Copil de nouă luni, mort de rujeolă. Fusese internat într-un salon cu un sugar care avea rujeolă

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa spun că în ziua în care copilul de 9 luni din Tulcea a fost internat cu afecţiuni respiratorii, decedând apoi din cauza rujeolei, în acelaşi salon a fost internat un sugar căruia peste două zile i-a apărut o erupţie de rujeolă, confirmându-se acest diagnostic. Sugarul a fost transferat apoi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 15-21 mai, în secţia de pediatrie din cadrul unităţii medicale a fost internat copilul de 9 luni din Tulcea, pentru o afecţiune respiratorie. Tot în 15 mai, a fost internat, în acelaşi salon, un sugar cu patologie respiratorie. În cazul celui din urmă, în 17 mai a debutat o erupţie de rujeolă, în urma căreia bebeluşul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase. Ulterior, diagnosticul de rujeolă a fost confirmat.

Copilul de 9 luni a fost externat în 21 mai, iar după câteva zile i-a apărut o erupţie pe piele, el fiind dus şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase, de unde a fost trimis, cu diagnosticul de rujeolă, la Spitalul Judeţean.

Micuțul ar fi ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanţa luna trecută, cu probleme respiratorii. El a fost internat în perioada 15-21 mai, timp în care a contactat rujeola de la alți copii bolnavi.

Potrivit dr. Loti Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Județeană, boala a fost confirmată pe 30 mai, în urma analizelor de laborator.

Din nefericire, micuțul pacient a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute. Reprezentantul DSPJ a mai precizat că de la sfârşitul anului 2017 şi până acum, în judeţul Constanţa s-au înregistrat 533 de suspiciuni de rujeolă. „Din acest total, 239 de cazuri au fost confirmate, 39 infirmate, 41 posibile, 169 probabile, iar 45 se află în lucru”, a declarat dr. Loti Popescu pentru Cuget Liber.

Copilul, în vârstă de 9 luni este din Tulcea şi ar fi venit la Spitalul Judeţean Constanţa luna trecută cu probleme respiratorii. Acesta a fost internat în perioada 15-21 mai, timp în care a contractat rujeola. Boala a fost confirmată pe 30 mai în urma analizelor de laborator. Pacientul a suferit complicaţii, pe fondul unei imunităţi scăzute.