Copil de trei ani mort după ce căzut în fosa septică din curtea unei grădiniţe

Un copil în vârstă de trei ani a murit, luni, după ce a căzut în fosa septică din curtea grădiniţei. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că a demarat propria anchetă şi că directoarea unităţii de învăţământ respective îşi va înainta demisia, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 12:49
Copil de trei ani mort după ce căzut în fosa septică din curtea unei grădiniţe

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi luni, despre faptul că un copil de trei ani a căzut in fosa septică aflată în curtea grădiniţei  din satul Buda, comuna Brăeşti. După ce a fost scos din fosă, medicii chemaţi la locul tragediei au încercat să-l resusciteze pe copil. În zadar. Din păcate, nu l-au mai putut salva pe copil.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Am fost sesizaţi prin serviciul 112 că un copil de 3 ani a căzut în fosa de la Şcoala Generală Buda. Ulterior a fost declarat decesul copilului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat, pentru AGERPRES, Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

O altă anchetă a fost demarată şi de Inspectoratul Şcolar Iaşi.

„Suntem şocaţi. Este o tragedie pe care o regretăm cu toţii. O echipă de inspectori a fost trimisă la faţa locului. Din primele cercetări rezultă că fosa septică nu era securizată corespunzător, iar copilul era neşcolarizat. Din câte am aflat, un frate al acestuia lua parte la o activitate de plantare de pomi. Copilul ar fi intrat şi el în curte. Când nu a mai fost văzut, directoarea şcolii a început imediat căutările. Ea îşi va înainta demisia”, a declarat, pentru AGERPRES, Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.