Copil împuşcat de soldaţi, în Siria

Scene terifiante într-o şcoală din Siria. Un elev de 15 ani a fost împuşcat de militari pentru că a refuzat să participe la un marş în favoarea preşedintelui Bashar al Assad.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 06:47
Copil împuşcat de soldaţi, în Siria

Tragedia s-a petrecut într-o şcoală din oraşul Deir al-Zour, situat în estul Siriei. Un grup de soldaţi a intrat în clădire ca să recruteze elevi pentru o demonstraţie în favoarea lui Bashar al Assad. Un copil de doar 15 ani a refuzat să ia parte la marş.

Supăraţi, militarii l-au împuşcat în piept sub privirile îngrozite ale colegilor săi. L-au bătut apoi cu bastoanele, în timp ce sîngera pe podea. După câteva minute, adolescentul era încă în viaţă. Însă comandantul soldaţilor a dat ordin să fie împuşcat din nou.
Câţiva copii au filmat întregul episod şi au postat imaginile pe Internet. Cu toate acstea, preşedintele Bashar al Assad susţine în continuare că forţele de ordine nu atacă civili nevinovaţi.

Peste 200.000 de oameni au luat parte la înmormântarea elevului ucis. De asemenea, strada pe care locuise a primit numele său.
Protestele violente din Siria din ultimele 8 luni s-au soldat cu moartea a peste 4000 de persoane. Aproape 300 dintre victime erau copii.