Copil în vârstă de cinci ani, în stare gravă după ce a căzut în pârâu

Un copil în vârstă de cinci ani din judeţul Bistriţa a intrat în stop cardio-respirator miercuri seară, după ce a căzut în pârâul Izvor care străbate localitatea Rodna. Acesta a fost găsit , la aproximativ 500 de metri în aval de locul unde se presupune că a căzut în apă de pe bicicletă.

03 iun. 2020, 19:03
Copil în vârstă de cinci ani, în stare gravă după ce a căzut în pârâu

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, un echipaj de prim-ajutor SMURD şi cel de terapie intensivă mobilă au fost trimise la Rodna pentru a acorda asistenţă medicală unui copil scos din apă, inconştient.

A fost început protocolul de resuscitare, iar echipajul de terapie intensivă mobilă a preluat copilul în stop cardio-respirator, pentru a fi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Primarul comunei Rodna, Valentin Grapini, a precizat, pentru AGERPRES, că băiatul locuia cu mama şi bunicii săi, care au alertat vecinii despre dispariţia lui, fiind demarate căutări în zonă.

Copilul a fost scos din apă la aproximativ 500 de metri în aval de locul unde se presupune că ar fi căzut, potrivit primarului.

Poliţiştii au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs tragedia. Din primele informaţii, copilul a căzut de pe un pod peste pârâul Izvor, în timp ce se afla pe bicicletă.

Citeşte şi Un bărbat a fost preluat în stare gravă de elicopterul SMURD după ce a căzut de pe casă