Copil mutilat în primele zile de viaţă. Familia îi acuză pe medici

Unui bebeluş din Bihor i s-a tăiat un picior după complicaţiile suferite la naştere. Părinţii fac acuzaţii grave, spun că medicii au fost vinovaţi şi că au folosit forcepsul.

RomaniaTV.net
10 apr. 2015, 06:34
Copil mutilat în primele zile de viaţă. Familia îi acuză pe medici

Femeia a născut la Maternitatea din Oradea, iar imediat după ce medicii i-au făcut analize copilului au descoperit că acestuia nu îi circulă sângele prin piciorul drept. Astfel, ei au fost nevoiţi să i-l amputeze. Mama susţine însă că cheagul de sânge s-a format în piciorul copilului după ce medicul a folosit la naştere forcepsul, un instrument interzis în astfel de cazuri.

Citeşte şi Caz halucinant de malpraxis într-un spital din România. Un bărbat A RĂMAS FĂRĂ PENIS din cauza unor asistente

Pe de altă parte, reprezentanţii spitalului spun că ginecologul ar fi folosit un alt instrument, însă în acte a trecut greşit. „Medicul neonatolog a consemnat – confundat cu lingura de luxare a nou-născutului în tranşa operatorie şi s-au legat de acest cuvânt, dar toată echipa, noi am verificat şi am controlat forcepsul nu a fost folosit în această intervenţie„, a declarat dr. Gheorghe Carp.

Cu toate acestea, părinţii bebeluşului sunt decişi să facă plângere la Colegiul Medicilor.