Copil suspect de coronavirus în Olt. Părinţii băiatului au fost în autocar cu pacientul din Suceava confirmat cu virusul ucigaş

Un copil de doar patru ani din localitatea Grădinari din Olt a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Slatina, fiind suspectat de infecţie cu noul coronavirus. Părinţii săi se aflau în izolare la domiciliu pe motiv că au călători în acelaşi autocar cu pacientul de 71 de ani din Suceava care a fost testat pozitiv cu virusul ucigaş.

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 13:13
Copil suspect de coronavirus în Olt. Părinţii băiatului au fost în autocar cu pacientul din Suceava confirmat cu virusul ucigaş

Băieţelul de patru ani acuza mai multe simptome, printre care febră, şi a fost internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului din Slatina. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu, a precizat că deocamdată nu este vorba despre un caz confirmat de coronavirus.

„Așa e, a fost adusă o persoană cu anumite simptome, dar nu este un caz confirmat. Este cazul acesta și mai este cazul celuilalt bărbat, confirmat, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova”, a declarat Gabriela Gogiu, conform olt-alert.ro.

Copilul este din localitate Grădinari, în care zeci de persoane care s-au întors din Italia sunt izolate la domiciliu. Surse citate de Gazeta Nouă susţin că mama băieţelului a călătorit în acelaşi autocar cu un bărbat de 71 de ani din judeţul Suceava, confirmat cu coronavirus.

Citeşte şi: Epidemie CORONAVIRUS. Italia a înregistrat 36 de noi decese în ultimele 24 de ore

Femeia se afla în izolare la domiciliu din momentul revenirii din Italia.

„Din data de 28 februarie, mama copilului se afla în izolare la domiciliu. Mai are patru zile şi se termină această perioadă. Nu a prezentat nicio problemă de când s-a întors din Italia. Medicul de familie a consultat copil şi a stabilit că este mai bine să meargă la spital”, a precizat primarul din Grădinari Mihai Ioana, pentru Gazeta Nouă.

Potrivit edilului, 29 de persoane întoarse din Italia au fost izolate la domiciliu. În prezent, 12 au ieşit din perioada de izolare, fără să fi prezentat semne de boală.

Citeşte şi: Şcolile ar putea fi ÎNCHISE din 10 martie. Orban: „Măsura este în analiză”. Decizie de ultima oră la Ministerul Educaţiei