Copil salvat din accident, tratat INUMAN la SPITAL în Ploieşti: „De unde vii, făi, de la război?”

Săptămâna trecută, Mihaela Rus a ajuns cu fetiţa sa, de patru ani, victimă a aunui accident rutier, la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Cu faţa plină de sânge şi răni provocate de cioburile din geamul maşinii, fetiţa a fost întâmpinată de o asistentă cu o întrebare cinică: "De unde vii, făi, de la război?".

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 05:56
Copil salvat din accident, tratat INUMAN la SPITAL în Ploieşti: „De unde vii, făi, de la război?”

Marţea trecută, Mihaela Rus, actriţă şi managerul secţiei Teatrului de Copii Toma Caragiu, a trăit clipe de coşmar. Maşina în care se aflau soţul şi fetiţa sa a fost lovită de un camion. În urma impactului, cei doi au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Fetiţa lor, care avea faţa plină de cioburi, a fost trimisă ulterior la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, unde a început un alt coşmar, descris de mamă şi pe pagina sa de Facebook sub titlul „Fugiţi cum şi cât puteţi de Spitalul de Pediatrie din Ploieşti!”.

„Acolo, de gardă era doctorul Manole, un personaj extrem de insensibil, care mi-a ameninţat copilul (care tocmai scăpase cu viaţă dintr-o maşină lovită de un camion) cu bătaia, dacă nu tace atunci când i se extrăgeau cioburile din zona capului (‘Vezi că o iei dacă nu taci !’) şi toate astea de faţă cu mine care o ţineam în acest timp. Asistenta care era de gardă, pe care nu ştiu încă cum o cheamă, ne-a preluat cu o replică de o „sensibilitate” debordantă: ‘De unde vii, făi, de la război ?’ ‘Fetele nu merg la război. A venit o maşină mare, care a lovit maşina lui tati !’ a fost răspunsul fetiţei mele, repet de 4 ani şi 3 luni , cu o faţă extrem de însângerată şi speriată. Extragerea cioburilor nu o puteau face prea plăcută pentru copil, dar modul în care o tratau şi cum vorbeau cu ea este la limita umanităţii şi a bunului simţ. Să nu uit, doamnei asistente, ca să o îmbunez puţin i-am băgat şi bani în buzunar…Nu a clipit , nu a mulţumit, nu şi-a schimbat atitudinea…După o examinare superficială, am plecat cu copilul din spital şi m-am întors la UPU unde rămăsese soţul meu şi am fost sfătuită de cei de acolo (mai mult tacit şi din priviri ) să nu mă las în baza celor de la pediatrie şi să plec cu ea la Bucureşti. Am ajuns la MedLife unde i s-au scos alte cioburi (pe care le am ) din pleoape şi din frunte şi au cusut-o în nu mai puţin de 8 locuri, la Ploieşti considerându-se că nu e cazul. Din fericire şi fetiţa şi soţul sunt spre bine, asta mulţumită celor de la Sptalul Judeţean de Urgenţă şi a celor de la MedLife”, a relatat mama.

Doctorul Oresta Vasile, managerul Spitalului de Pediatrie, a declarat pentru observatorulph.ro, că va face o anchetă pentru acest caz şi a ţinut să-şi ceară scuze pentru comportamentul neadecvat al medicului şi al asistentei. „Poate venea dintr-o gardă cu foarte multe cazuri. Doctorul Manole este, de felul său, un om blând, mă mir că a avut o astfeld e atitudine”.