Copilă leşinată din cauza căldurii din vagoanele trenurilor CFR. A intrat în convulsii şi a ajuns de urgenţă la spital

Călătorii reclamă condiţii greu de suportat în trenurile CFR pe ruta Bucureşti - Mangalia. Recent, o copilă a leşinat din cauza căldurii din vagoane. O ambulanţă a intervenit în Gara Constanţa pentru a o prelua pe fetiţă care avea deja convulsii.

05 iul. 2022, 13:08
Copilă leşinată din cauza căldurii din vagoanele trenurilor CFR. A intrat în convulsii şi a ajuns de urgenţă la spital

Călătoria cu trenurile CFR Călători înspre și dinspre stațiunile de la malului Mării Negre este plină de provocări. Mizeri în gări, căldură insuportabilă în tren. Zilele trecute, o copilă a leșinat din cauza căldurii din vagoane într-un tren ce a plecat din Mangalia cu destinația București Nord. La gara din Constanţa fetița a fost preluată de o ambulanța cu convulsii, a povestit un martor.

„Bună seara, este 3 iulie, ora 18, și sunt într-un tren ce a plecat din Mangalia cu destinația Bucuresti Nord, asta însemnând o călătorie de aproximativ 4:20 ore. Afară sunt cel puțin 30 de grade, iar în tren s-a produs o saună îngrozitoare. Tineri, copii, bătrâni, oameni cu probleme medicale sunt nevoiți să suporte condițiile inumane oferite de CFR Călători. Aerul este aproape irespirabil, lucru ce a dus la un caz de leșin. O copilă a fost luată cu SMURD-ul din gara din Constanța din cauza căldurii din vagoane, având la plecare convulsii pe targă.

Mi se pare inadmisibil ca în această perioadă din an să nu se ofere aer condiționat, iar ce este cel mai absurd este ca la începutul călătoriei, timp de vreo 5-10 minute, a fost distribuit în vagon aer rece, după care a fost stopat. Mi se pare ca dați dovada de o nepăsare fără margini față de călători și de condițiile de bun simț pe care ar trebui să le oferiți. Este critic ce se întâmplă. Nesimțirea atinge cote inimaginabile. Meritați sa fiți dați in judecată”, a scris o clientă CFR Călători.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi furtuni, dar şi caniculă

Ce spune CFR Călători despre căldura insuportabilă din trenuri

„România este încadrată în zona climatică II ceea ce înseamnă că temperatura maximă optimă pentru funcționarea în parametri nominali ai vagonului este de +35°C, iar umiditatea de maxim 65%.

Având în vedere că media temperaturilor exterioare din ultima perioadă este de peste 35-38°C°, ajungând conform determinărilor și a înregistrărilor din black box-ul procesorului de climatizare, în condiții de funcționare la temperaturi de peste 45°C – 48°C,  temperaturi exterioare dezvoltate la nivelul carcasei vagonului și umiditate de 80% (parametru raportat de către ANM), instalațiile de climatizare să nu mai poată atinge valorile de regim optim de funcționare.

Singura modalitate de a îmbunătăți valorile de regim termic în interiorul vagonului sunt operațiile de mentenanță preventivă și monitorizarea în parcurs cu personal de specialitate a trenurilor care circulă în condițiile descrise anterior, lucrări care în acest moment se efectuează de la începutul sezonului cald în permanență, cu mențiunea că nu poate fi eliminat în totalitate impactul generat de depășirea pragului de temperatură și umiditate.

Menționăm că gradul de ocupare afectează confortul călătorilor. Astfel că pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat și folosind întregul parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens”, a transmis CFR Călători.

Citeşte şi: Cea mai căutată meserie a momentului. Salariile ajung la 3000 de euro şi nu trebuie să ai diplomă de BAC


loading...