Cea mai căutată meserie a momentului. Salariile ajung la 3000 de euro şi nu trebuie să ai diplomă de BAC

Cea mai căutată meserie a momentului. Haosul din aviaţie are şi o parte bună, şi anume oportunitatea de joburi noi. După ce companiile au fost forţate să concedieze o bună parte din angajaţi, acum, ele caută disperaţi personal, pentru că nu mai fac faţă.

05 iul. 2022, 12:05
Cea mai căutată meserie a momentului. Salariile ajung la 3000 de euro şi nu trebuie să ai diplomă de BAC
ei care vor să devină însoţitori de zbor, trebuie să ştie că trebuie să aibă până în 25 de ani

Cea mai căutată meserie a momentului. Cei care vor să devină însoţitori de zbor, trebuie să ştie că trebuie să aibă până în 25 de ani şi nu este nevoie de diplomă de bacalaureat. În schimb, trebuie să aibă cel puţin 18 ani, 12 clase absolvite, dar şi ceva bani pentru a investi în cursurile de pregătire.

Citeşte şi: Munţii de bagaje cresc pe aeroporturile din Marea Britanie. „Problema va continua toată vara. Va fi mai rău în weekend”

Cea mai căutată meserie a momentului

La doar 25 de ani, Clara este atât de pasionată de călătorii încât a decis să urmeze o şcoală de stewardese. A plătit nu mai puţin de 2600 de euro pentru un curs de trei săptămâni.  „Ador să comunic cu oamenii. Ador să călătoresc. Nu e chiar aşa la îndemâna oricui să meargă în nişte destinaţii, de exemplu, peste ocean. Unii pasageri vin panicaţi, unii au frică de zbor, trebuie să îi liniştim, bineînţeles, şi avem şi metode de a face aceste lucruri. Mă ambiţionează pentru că, având în vedere că, aici este vorba de lucrul cu oamenii şi uneori nu este atât de uşor dar am învăţat şi la curs să comunicăm”, a declarat Clara, elev la şcoala de însoţitori de bord, potrivit Observatornews.ro.

Cursurile şcolilor de însoţitori de bord durează între trei şi şapte săptămâni şi costă, în medie, între 1500 şi 2600 de euro. După curs, elevii au de dat un examen iar dacă îl trec pot începe să îşi caute un loc de muncă.

Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile. Cei tineri, până în 25 de ani, care nu au încă obligaţii, familii, responsabilităţi se pot axa spre o companie charter şi au posibilitatea să viziteze întreaga lume”, a spus Iulia Iovu, trainer.

Cei mai bine plătiţi însoţitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, unde salariile ajung chiar şi la 3000 de euro. La noi în ţară veniturile variază mult în funcţie de compania aeriană, de la câteva sute de euro, la peste 1500. La aceşti bani se adaugă şi orele de zbor şi diurna.