Copilărie în junglă: A fost răpită, abandonată şi crescută 5 ANI de maimuţe

Este o poveste uimitore, unii ar putea spune chiar incredibilă, cum o gospodină din Yorkshire a petrecut cinci ani crescută de maimuţe în copilărie, în jungla columbiană. Cu toate acestea, experții nu au descoperit nicio dovada că povestea Marinei Chapman este o fantezie - iar acum ea povestit pentru prima dată în detaliu prin ce a trecut.

31 mart. 2013, 14:19
Copilărie în junglă: A fost răpită, abandonată şi crescută 5 ANI de maimuţe

Într-o nouă carte, care apare în episoade pe DailyMail, începând de duminică, Marina Chapman dezvăluie modul în care o colonie de maimuţe capucin a învățat-o cum să supraviețuiască după ce a fost abandonată în pădurile tropicale de către mai mulţi răpitori. Ea a copiat obiceiurile alimentare și sunetele ascuţite ale maimuțelor și chiar a învățat să se cațere în copaci. Ea dormea într-un trunchi de copac scobit, pe timp de noapte.

Marina povesteşte cum o maimuță căreia îi spunea „bunicul”, din cauza blanei albe de pe burtă, a ajutat-o să se  vindece de o durere de stomac conducând-o spre râu și încurajând-o să bea până când a vomitat.

Povestea Marinei Chapman – care are ecouri în povestea lui Tarzan – a început în anii 50, atunci când ea a fost drogată și răpită din casa ei din Columbia, la vârsta de patru ani. Ea îşi aminteşte momentul în care copilăria ei a fost sfâșiată și bunătatea umană a maimuţelor care au salvat-o.

Ea a povestit modul în care s-a bucurat de compania maimuţelor şi cum acestea „au făcut-o să se simtă ca într-o familie” – și, deși au existat nopți când ea striga ore în şir de singurătate, ea se simțea şi fericită să fie cu maimuțele și a realizat că se „transforma treptat într-una dintre ele „.

Ea a spus că a fost mai târziu salvată de către vânători și vândută ca prostituată înainte de a ajunge până în Anglia, unde s-a căsătorit cu un organist de biserică. Acum, mamă a doi copii şi bunică a trei, Marina locuieşte cu soţul ei John într-un apartament dintr-o suburbie din Bradford.

Ea crede că are în jur de 50 ani, dar nu poate fi sigură de ziua ei de naştere.