COPILĂRIE TRĂITĂ în GRAJD alături de o mamă căruia nu îi pasă. Povestea lui IONUŢ, un elev de nota 10 VIDEO

Ionuţ, un copil de 10 ani, trăieşte într-o mizerie cruntă, într-un grajd, la marginea localităţii Fântânele, judeţul Vâlcea. Copilul are rezultate bune la şcoală şi speră că viaţa lui se va schimba. Micuţul este trimis cu ziua prin sat chiar de mama lui care nu are un loc de muncă.

19 iul. 2014, 08:22
COPILĂRIE TRĂITĂ în GRAJD alături de o mamă căruia nu îi pasă. Povestea lui IONUŢ, un elev de nota 10 VIDEO

Copilărie spulberată şi o viaţă transformată într-un adevărat chin. Este drama prin care trece zi de zi un copil de 10 ani din Vâlcea. Ionuţ locuieşte într-un grajd dărâmat, care abia stă să cadă, într-o sărăcie lucie. Băiatul ar vrea să înveţe, să se joace sau să aibă prieteni. Visurile sale însă sunt spulberate, este obligat să muncească pentru o bucată de pâine. Cea care îl trimite cu ziua prin sat este chiar mama lui, care, deşi nu suferă de vreo boală nu munceşte, potrivit România TV.

Citeşte şi Un tată singur îşi creşte cei ŞAPTE COPII cu doar 600 de lei pe lună. Află-i povestea TRISTĂ VIDEO

Ionuţ are 10 ani. Locuieşte cu părinţii şi cei doi fraţi mai mici în localitatea Fântânele. Nu au casă, iar singurul acoperiş deasupra capului este un grajd vechi. Cu lacrimi în ochi, printre suspine, mărturiseşte că are un singur vis: să scape de sărăcie.

Mă apasă sărăcia în care trăiesc. Mă străduiesc ca să pot să scap de sărăcie„, a povestit el.

Ionuţ nu se poate bucura de copilărie. Durerea este singurul sentiment pe care-l cunoaşte. Tatăl lui Ionuţ este plecat la muncă în Alba Iulia, ajunge acasă doar la sfârşit de săptămână, iar mama nu munceşte. Nu vrea. A pierdut şi ajutorul social pentru simplul fapt că a refuzat să muncească câteva ore pe lună pentru comunitate. În schimb, i se pare ceva extrem de normal ca fiul ei să lucreze cu ziua prin sat.

Ionuţ le cere rudelor sau oamenilor cu suflet din sat să-i dea de muncă. Sapă şanţuri sau ajută prin gospodărie pentru 10 lei, iar uneori se mulţumeşte cu o bucată de pâine pe care, nu o mânăncă singur, o duce acasă să o împrată cu fraţii lui.

Citeşte şi Poveste emoţionantă de Crăciun: „Vreau să îmi aducă cadou o păpuşă” VIDEO

În timp ce copilul munceşte prin sat, mama nu face nici măcar curăţenie în grajdul dărăpănat în care locuiesc. Înduioşat de soarta copilului bun la învăţătură dar sărac lipt, oamenii din sat au sărit să-i ajute. Ionuţ este hotarât să lupte pentru o viaţă mai bună. Visează să aibă multe cărţi, caiete şi creioane colorate dar şi camera lui curată şi luminoasă.