Copilul al cărui cadavru a fost găsit în groapa de gunoi a oraşului Deva se născuse viu

Bebeluşul nou născut al cărui cadavrul în putrefacţie a fost descoperit de o femeie în groapa de gunoi a orașului Deva era viu şi a murit în urma unei compresii craniene, au stabilit medicii legişti. Poliţiştii cred că mama bebeluşului este o femeie pe care o rudă o reclamase în urmă cu două săptămâni că şi-a aruncat copilul la gunoi, dar la momentul respectiv nu au găsit pruncul, cu toate că suspecta mărturisise că ar fi născut copiul mort şi l-a aruncat la gunoi, într-o pungă.

RomaniaTV.net
12 mai 2015, 15:02
Copilul al cărui cadavru a fost găsit în groapa de gunoi a oraşului Deva se născuse viu

„Fătul găsit pe rampa de gunoi a Devei este de sex feminin şi s-a născut viu. Decesul datează, după starea de putrefacţie, de aproximativ două săptămâni şi a fost cauzat de o compresie craniană (…), care poate să se fi produs în timpul unei naşteri neasistate sau poate fi un act criminal”, a spus şefului Serviciului de Medicină Legală Hunedoara, medicul legist Dan Mărculescu, potrivit Mediafax.

Medicii legişti au recoltat şi probe ADN în urma cărora se va stabili dacă mama fetiţei este femeia din Simeria în vârstă de 41 de ani, aceasta fiind principalul suspect. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Cadavrul în putrefacţie al fetiţei a fost descoperit, luni, de o femeie în groapa de gunoi a orașului Deva. 

„Căutam printre gunoaie când am văzut o pungă roşie. Am golit-o şi în ea era un nou-născut aşa că am anunţat poliţia. Era fetiţă”, a spus femeia care a găsit pruncul mort.