Copilul care s-a înecat cu măr la creșă a murit. Grădiniţa privată era neautorizată

Copilul de 1 an și 5 luni, care zilele trecute s-a înecat cu măr în timp ce se afla la creșă, a murit. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, micuțul nu a putut fi salvat. Săptămâna trecută, copilul se afla la creșa privată în momentul în care s-a petrecut teribilul incident.

23 ian. 2024, 22:38
Copilul care s-a înecat cu măr la creșă a murit. Grădiniţa privată era neautorizată

Un copil de un an și jumătate a murit, după ce s-a înecat cu o bucată de măr la o creşă neautorizată din Oradea. Micuțul a ajuns la spital în stare gravă joia trecută și, marți, medicii i-au anunțat decesul.â

Copilul nu a reușit să mestece suficient, a înghițit bucata de măr și s-a înecat cu ea. În scurt timp nu a mai putut să respire și a intrat în stop-cardio respirator, anunță publicația bihon.ro.

De mai multe zile, micuțul se află la Terapie Intensivă și ar fi dat semne că și-ar reveni. „Într-o zi a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate. Ar fi fost un miracol dumnezeiesc să-și fi revenit. A decedat, din păcate, acum, după amiază”, a spus un medic de pe secția ATI, conform sursei citate.

„Din păcate pacientul a decedat înainte de ora 16. Am încercat să-l resuscităm, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat pentru ebihoreanul.ro Florina Berte, medic primar ATI, din cadrul Spitalului Județean Oradea. „La ora 15.55 a fost declarat decesul”, a declarat și Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a unității spitalicești. Împrejurările incidentului de la grădinița neautorizată din Oradea, Happy Kids, a declanșat o anchetă a Poliției, inițial pentru vătămare corporală din culpă.

Cine este cocalarul drogat de 56 de ani care și-a lăsat Rolls Royce-ul decapotabil în ninsoare, la -10 grade! Bolidul a fost ridicat de o platformă
Părinții plăteau lunar o taxă de școlarizare de 1.780 de lei, întâi cu titlul de sponsorizare către Asociația „Happy Kids Center”. Între timp, aceasta a fost preluată de societatea Pragmatic Emotion & Comunication SRL, iar părinții au achitat factura pentru „ateliere educaționale”.

Creşa funcționa fără autorizație
Un copil de 1 an și 5 luni se află internat la Spitalul Județean din Oradea în stare gravă, după ce s-a înecat cu un măr în timp ce se afla la grădiniță privată, care funcționează fără autorizație în Oradea. Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă în caz.

Incidentul s-a produs, joi, 18 ianuarie 2023, în jurul prânzului, în timp ce copilul se afla la o grădiniţă privată din Oradea. Copilul a mâncat o bucăţică de măr, care i-a blocat căile aeriene. El a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitat de echipajul SMURD, chemat de urgenţă la faţa locului.

EXCLUSIV – Iubita patronului de la Ferma Dacilor, primele declarații după incendiu. Femeia era lângă Cornel Dinicu în momentul tragediei. Fiul lor a murit în incendiu
Când a ajuns la spital, medicii au reușit să-i extragă bucăţica de măr, dar copilul se afla în stare critică și a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă. „S-a reușit extragerea și a rămas internat, dar în stare critică”, a declarat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor.

Vineri, copilul era încă intubat, iar medicii erau rezervaţi. „Semnele vitale s-au mai îmbunătățit în această dimineață, însă prognosticul medical este în continuare rezervat”, a declarat, vineri, Lisa Crăiuț, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean.

Între timp, verificările legate de grădiniţa care se prezintă pe Facebook ca fiind „cu accent pe dezvoltarea socio-emoțională”, au scos la iveală că unitatea nu este nici acreditată şi nici autorizată, nefiind inclusă în rețeaua școlară a unităților de învățământ din județul Bihor.