Copilul de opt luni sugrumat de mama sa a murit

Copilul de opt luni care a fost strâns de gât de mama sa, cunoscută ca suferind de depresie, a murit, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Mama va fi supusă unei expertize psihiatrice şi ar putea fi acuzată de omor calificat.

12 mai 2019, 07:18
Copilul de opt luni sugrumat de mama sa a murit

Incidentul a avut loc sâmbătă, într-un apartament din oraşul Galaţi. Potrivit poliţiştilor, IPJ Galaţi a fost sesizat că o femeie şi-ar fi strâns de gât fiul, în vârstă de 8 luni.

Femeia este cunoscută ca suferind de depresie, iar la sosirea ambulanţei aceasta avea venele tăiate.

Ambulanţa a făcut manevre de resuscitare asupra copilului, reuşind să-l stabilizeze hemodinamic şi să-l transporte la spital. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, bebeluşul a murit, au declarat surse medicale, potrivit Mediafax.

„Din primele verificări s-a constatat că femeia suferă de depresie, fiindu-i administrate medicamente în acest sens, iar când soţul, împreună cu celălalt fiu, s-au întors de la cumpărături, aceasta le-a spus că l-a sugrumat pe celălalt copil al lor”, au spus reprezentanţii IPJ Galaţi.

După moartea copilului, anchetatorii vor solicita realizarea unei expertize psihiatrice pentru a stabili încadrarea faptei. În funcţie de rezultatele expertizei, femeia care şi-a omorât copilul ar putea fi acuzată de omor calificat.