Copilul din Ocna de Fier, care a dispărut din faţa casei, a murit din cauza hipotermiei

Emanuel, copilul de doi ani, din Ocna de Fier, care a dispărut din fața casei și care a fost găsit după două zile, a murit, cel mai probabil, de hipotermie, pe fondul unor afecțiuni cardiace severe, relevă necropsia.

04 mart. 2014, 14:36
Copilul din Ocna de Fier, care a dispărut din faţa casei, a murit din cauza hipotermiei

Copilul a murit duminică, în jurul orelor prânzului, adică la circa 24 de ore de la data dispariției. Sunt așteptate și rezultatele unor analize mai complexe, care să indice cu exactitate dacă afecțiunile cardiace pe care le avea ar fi putut favoriza decesul. De altfel, inima copilului a fost trimisă la București, pentru analize histopatologice complete, potrivit Agerpres.

„Inițial, în cazul copilului de doi ani și două luni s-a crezut că e vorba de o infracțiune de omor, mai ales că, din investigații, reieșea că tatăl copilului este mai violent. Din discuțiile cu medicul legist și actele elaborate până acum, a rezultat ca și cauză medicală a morții, hipotermia. Cauza exactă a morții, însă, nu poate fi cunoscută, decât în urma unor analize histopatologice de laborator, care durează mai mult. În plus, cel mic a suferit și cu inima, lucru pe care mama îl cunoștea, dar a fost, probabil, doar un fapt favorizant în cazul morții”, a explicat Ion Teacă, procurorul de caz.

Astfel, în cazul morții lui Emanuel a fost eliminată suspiciunea de omor. Mama copilului, Florentina Bobic, însă, va fi cercetată penal pentru ucidere din culpă, prin neglijență. Dosarul de ucidere din culpă întocmit pe numele mamei a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Până la sosirea rezultatelor, rămân, totuși, mai multe semne de întrebare, și anume cum a reușit un copil de doi ani și două luni să ajungă pe un deal, la o distanță de aproximativ trei kilometri de casa din fața căreia a dispărut. Concluziile medico-legale arată că este posibil ca Emanuel să fi ajuns singur acolo, întrucât prezenta roșeață și bătături pe tălpi, semn că ar fi mers mult timp pe jos, susține procurorul criminalist.

„De caz se ocupă Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. În continuare se vor face cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă față de mama copilului, în special”, a afirmat Daniela Iancu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Copilul a dispărut sâmbătă, 1 martie de acasă și a fost găsit după 48 de ore din întâmplare, la circa trei kilometri de locuința sa din comuna Ocna de Fier.