Copilul mort în casă, părinţii la cârciumă. O fetiţă de 2 luni a fost găsită fără suflare în pat

O fetiţă de numai două luni a fost găsită moartă în casă, de către medicii de la Ambulanţă. Bebeluşul mort era în pat cu alţi trei fraţi, care se jucau. Părinţii erau plecaţi de câteva ore prin sat, ca să caute băutură.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 07:57
Copilul mort în casă, părinţii la cârciumă. O fetiţă de 2 luni a fost găsită fără suflare în pat

Prin apel la 112, marţi dimineaţa, s-a anunţat că unui copil de câteva luni îi este foarte rău. Ambulanţa a ajuns la faţa locului, însă au avut parte de o mare surpriză când au constatat că în casă nu era niciun adult, doar trei copilaşi. Micuţii se jucau în pat, lângă surioara moara de câteva ore. Medicii au spus că micuţa era moartă de 3-4 ore. Ei au apelat numărul care anunţase urgenţa şi au dat peste părinţii copilului care se aflau în sat.

Din primele informaţii se pare că părinţii erau plecaţi la cârciumă după alcool. Informaţie confirmată într-o oarecare măsură şi de părinţi care spun că de dimineaţă au plecat în sat după medic, apoi după poliţie şi în acest timp au consumat şi ceva alcool, „doar un sfert de vin amândoi”. Aşa au motivat faptul că şi-au lăsat bebeluşul mort în casă alături de alţi trei copii.

Familia mai are şapte copii. Vecinii spun că este o familie care îşi neglijează copiii. Lucru susţinut şi de reprezentanţii Protecţiei Copilului din Vaslui.

În momentul de faţă avem o echipă care este deplasată la faţa locului şi vom vedea exact care este situaţia şi ce măsuri vom lua cu familia. Din istoricul familiei se pare că mai este un copil decedat tot la o vârstă foarte mică şi cred că în condiţiile astea, având în vedere informaţiile care le avem până în momentul de faţă, să mergem prin scoaterea copiilor din familie şi decăderea din drepturi părinteşti a părinţilor pentru că se pare că este un caz de neglijenţă, a declarat Ion Ştefănica Armeanu, director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Vaslui.