Copilul rănit grav în explozia de la Iaşi a ieşit din comă VIDEO

Băiatul de 15 ani din Iaşi care a ajuns în stare gravă la spital, după ce un proiectil a explodat lângă el, a ieşit din comă după operaţie. Băiatul a vorbit chiar şi cu medicii. Starea celuilalt copil rănit este mult mai bună, însă va mai rămâne internat în spital. Doi copii au fost răniţi grav, după ce s-au jucat cu un proiectil găsit pe câmp.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 06:09
Copilul rănit grav în explozia de la Iaşi a ieşit din comă VIDEO

Intervenţia chirurgicală la care a fost supus copilul a durat mai bine de opt ore. Băiatul a rămas fără o mână şi a avut traumatisme grave în zona abdominală. Medicii spun că intervenţia a decurs bine şi a fost o reuşită.

„A fost o intervenţie dificilă. Au existat şi momente critice, însă mâna stângă a fost salvată. Au fost rezolvate şi problemele grave pe care le avea în zona abdomenului. El se află acum la terapie intensivă”, a declarat, sâmbătă, Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Copilul a fost operat de o echipă formată din opt medici. În urma exploziei, băiatul a rămas fără mâna dreaptă.

Medicii afirmă că starea sa, în urma intervenţiei chirurgicale, este stabilă.

Celălalt adolescent rănit în explozie a fost şi el operat vineri, fiind, de asemenea, internat la Secţia de terapie intensivă.  El prezenta o fractură deschisă la gamba dreaptă, dar şi contuzie toracică şi abdominală, în prezent băiatul fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi elevi de 15 ani plecaseră mai devreme de la ore. În drum spre casă, au găsit proiectilul şi s-au jucat cu el. În doar câteva secunde, acesta a explodat.

Oamenii legii fac cercetări în acest caz. Ei iau în calcul şi varianta ca proiectilul să fi ieşit la suprafaţă acum câteva zile, în timpul muncilor agricole.

Autorităţile locale spun că în comuna Bălţaţi s-au mai găsit proiectile rămase din cel de-al doilea Război Mondial.