Copilul rom DESFIGURAT cu ACID se întoarce din Italia VIDEO

Cei doi romi, mamă şi copil, victime ale unui atac cu acid la Napoli, se întorc în România.

RomaniaTV.net
02 dec. 2013, 13:36
Copilul rom DESFIGURAT cu ACID se întoarce din Italia VIDEO

Mama copilului vrea însă ca autorităţile italiene să le facă dreptate. La jumătatea lui 15 octombrie, micuţul de 2 ani a fost desfigurat cu acid aruncat de o italiancă de la balconul locuinţei sale.

Tragedia copilaşului rom a emoţionat comunitatea din Napoli, dar şi din întreaga peninsulă. Ancheta este încă în desfăşurare.

Incidentul a avut loc pe o stradă aglomerată din oraşul Napoli. În timp ce tatăl copilului vindea şerveţele celor care staţionau la semafor, fiul său, dar şi nevasta au fost victimele unui atac de o cruzime incredibilă. O femeie a aruncat acid de la etajul 4 al unui bloc, peste femeie şi copil. Ploaia de acid a ajuns direct pe faţa şi trupul micuţului, potrivit România TV.

Autoarea atacului a spus că spăla balconul, însă vecinii o contrazic. Nu era prima oară când încerca să o rănească pe femeia de etnie romă.

Agresoarea a fost la un pas de a fi linşată de mulţime. Oamenii au fost şocaţi de gestul rasist, care a avut ca ţintă un copil nevinovat.

Angajatul benzinăriei din apropiere a avut ideea salvatoare de a scoate imediat hainele micuţului, altfel starea acestuia ar fi fost mult mai gravă. Şi aşa, copilul a avut nevoie de câteva săptămâni de spitalizare. Acum, tratamentul se termină, iar tatăl copilului, dezamăgit de cele petrecute, vrea să îşi aducă familia acasă, în România.