Copilul şi televizorul – o relaţie nocivă?

Aparitia televizorului a schimbat drastic stilul de viata al oamenilor si implicit al familiilor. Sunt parinti care folosesc televizorul pe post de „dadaca" atunci cand au alta treaba si prefera sa il lase pe cel mic in fata ecranului.

17 oct. 2018, 04:39
Copilul şi televizorul – o relaţie nocivă?

Putini se gandesc la efectele negative pe care le poate avea aceasta activitate zilnica a copilului. Si totusi, televizorul, calculatorul cat si interfoanele pentru bebelusi emit unde electromagnetice ale caror efecte, desi nu se vad imediat, pot fi un factor ce determina aparita unor probleme in viitor.

 Neuropsihologii au observat ca pe parcursul vizionarii TV sau a calculatorului, activitatea emisferei stangi a creierului isi reduce semnificativ activitatea si astfel comunicarea intre emisferele cerebrale incetineste, pana in punctul de a se intrerupe. Astfel, atentia, motivatia sau alte procese mentale sunt inhibate cu putere. Tot in cadrul studiului cercetatorii au descoperit ca efectele au loc dupa 12-30 de minute de vizionare.

Pe langa aceste efecte privitul la televizor mai poate cauza slabirea nervilor, stare de disconfort psihic sau epuizare si de foarte multe ori acestea sunt insotite de o durere de cap.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.