Copilul tău nu este atent când învaţă? Află de ce şi cum îl poţi ajuta

Capacitatea de concentrare a atentiei este un proces foarte complex care se dezvolta odata cu varsta. Copiii prescolari au o capacitate limitata de concentrare a atentiei, si este normal – in anumite limite – sa se mute de la o activitate la alta sau sa uite ce au de facut. Unele cercetari sugereaza ca timpul mediu de concentrare a atentiei pentru un copil este egal cu varsta acestuia in ani plus unu (spre exemplu, pentru un copil de 6 ani acest timp ar fi de 7 minute).

13 mai 2016, 20:07
Copilul tău nu este atent când învaţă? Află de ce şi cum îl poţi ajuta

In general, se considera ca un copil de 6 sau 7 ani se poate concentra asupra unei singure activitati aproximativ 10-15 minute. Capacitatea de concentrare a atentiei depinde insa de foarte multi factori, inclusiv de temperamentul copilului si de modul in care a fost educat, in primii ani de viata, sa isi dezvolte atentia. In plus, daca activitatea pe care o face este noua si interesanta pentru copil, acesta ii poate aloca chiar si 30 de minute.

Problemele de concentrare a atentiei apar in special in sarcinile de rutina, neinteresante sau plictisitoare pentru copil, cum sunt lectiile si activitatile scolare. Iata ce poti face pentru a-l ajuta sa se concentreze mai bine:

– Alterneaza activitatile interesante cu cele mai putin interesante, sau cele dificile cu cele mai usoare, fiecare nu mai mult de 10-15 minute.

– Insereaza activitati care implica miscare fizica intre sarcinile care implica statul pe scaun. Copiii au un rezervor nesecat de energie pe care trebuie sa si-o consume!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.