Coreea de Nord a eşuat în lansarea unei rachete cu rază medie de acţiune

Coreea de Nord a eșuat după toate aparențele marți dimineață într-o tentativă de a lansa o nouă rachetă de tip Musudan cu rază medie de acțiune, au informat EFE și Reuters, citate de Agerpres.

31 mai 2016, 05:25
Coreea de Nord a eşuat în lansarea unei rachete cu rază medie de acţiune

„Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă neidentificată dintr-o regiune învecinată cu Wonsan (sud-estul țării) în jurul orelor 05.20 (luni, 20.20 GMT), dar se presupune că nu a fost un succes”, a anunțat statul-major comun de la Seul într-un scurt mesaj preluat de agenția Yonhap.

Japonia și-a plasat luni armata în stare de alertă în fața perspectivei unei eventuale lansări, cu ordinul de a intercepta orice rachetă ar amenința teritoriul nipon, potrivit postului național de televiziune NHK.

Tensiunile din Asia de Nord-Est au crescut după ce regimul comunist a efectuat al patrulea test nuclear în ianuarie, urmat de lansarea unui satelit și alte lansări de rachete cu rază mică de acțiune în largul coastelor sale de est, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Coreea de Nord ar pregăti lansarea de rachete, anunţă Seulul

Agenția Yonhap a relatat că Phenianul a încercat să lanseze o rachetă cu rază medie de acțiune de tip Musudan. În aprilie, alte trei tentative au eșuat, au făcut cunoscut oficiali americani și sud-coreeni.

Musudan este o rachetă cu o rază de acțiune între 2.500 și 4.000 de kilometri, putând lovi teoretic orice țintă din zona cuprinsă între Coreea de Sud, Japonia și până la bazele militare americane din Insula Guam.