Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică. Reacţia lui Donald Trump

Coreea de Nord a confirmat că a efectuat "cu succes" un nou tir cu o rachetă balistică, a informat marți agenția oficială KCNA la o zi după ce noul test a suscitat condamnări internaționale, relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 03:56
Coreea de Nord a lansat o altă rachetă balistică. Reacţia lui Donald Trump

Liderul nord-coreean „a supervizat” tirul — al treilea în trei săptămâni—, în timp ce numeroase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului să își continue programele balistic și nuclear, iar Washingtonul amenință regimul comunist cu o intervenție militară.

„Racheta balistică a zburat spre est unde ziua începea și a atins perfect ținta sa, după ce a parcurs jumătatea din distanța de care este capabilă”, a precizat agenția nord-coreeană.

Coreea de Sud a afirmat luni că această rachetă de tip Scud a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a precizat că a căzut în zona sa economică exclusivă care se întinde până la 200 de mile marine (370 de kilometri) de coastele sale.

Președintele american, Donald Trump, a scris luni pe Twitter că Phenianul dă dovadă de „o mare lipsă de respect” față de China, singurul aliat al regimului nord-coreean.

Donald Trump, preşedintele SUA, a declarat că statul nord-coreean a arătat ”o mare lipsă de respect” faţă de China, după ultimulul său test balistic ce a avut loc luni, informează The Independent. 

 Preşedintele american a postat acest mesaj pe platforma de socializare Twitter. El a adăugat: „China se străduieşte însă foarte mult”.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă către Japonia. Aceasta a atins o altitudine de 120 km şi a zburat pe distanţa de aproximativ 480 km.

Racheta de tip Scud a aterizat în apele zonei economice ale Japoniei, un oficial japonez afirmând că nu au existat informaţii imediate în privinţa unor eventuale daune asupra navelor sau ambarcaţiunilor aflate în zona vizată.