Coreea de Nord ameninţă SUA cu războiul nuclear. Kim Jong Un: „Aproape că nu există cale de întoarcere, atitudinea Americii duce la conflict”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat joi că țara sa este pregătită să-și mobilizeze arsenalul nuclear și să se opună Americii, criticându-l în același timp pe noul președinte sud-coreean, Yun Suk Jul, pe care l-a avertizat că aduce situația în pragul războiului.

28 iul. 2022, 10:01
Coreea de Nord ameninţă SUA cu războiul nuclear. Kim Jong Un: „Aproape că nu există cale de întoarcere, atitudinea Americii duce la conflict”

Kim Jong Un a făcut aceste remarci în timpul unui discurs care marchează cea de-a 69-a aniversare a armistițiului din Războiul Coreean, care a lăsat din punct de vedere tehnic Nordul și Sudul încă în război, potrivit agenției de presă KCNA, din Coreea de Nord.

Forțele noastre armate s-au pregătit în detaliu să răspundă oricărei crize, iar apărarea noastră nucleară este pregătită să se mobilizeze rapid, să acționeze cu precizie și în timp util„, a spus Kim, citat de Al Jazeera.

Discursul liderului nod-coreean a venit după ce oficialii din Seul și Washington au susținut că Phenianul a finalizat pregătirile pentru a efectua primul său test nuclear, după cel din 2017.

Citeşte şi Americanii, în panică. Autorităţile din New York au publicat instrucțiuni pentru cetățeni, în cazul unui atac nuclear VIDEO

Ministerul Unificării din Coreea de Sud a declarat că există o „posibilitate” ca Nordul să efectueze un test nuclear în preajma aniversării, deși încă „nu există semnale imediate că se va întâmpla așa ceva”.

Kim Jong Un a mai spus că Washingtonul și Seulul continuă cu „acte periculoase, ilegale, ostile” împotriva Nordului. „Standardul dublu al Americii, care numește toate acțiunile noastre de rutină o „provocare” și o „amenințare”, în timp ce desfășoară simultan exerciții militare comune la scară largă cu Coreea de Sud, care ne amenință securitatea – este literalmente ca un jaf. Acest lucru aduce relațiile bilaterale într-un punct din care aproape că nu există cale întoarcere, duce la conflict„, a adăugat dictatorul de la Seul.

Citeşte şi Kremlinul avertizează SUA despre riscul unui „conflict militar direct între puteri nucleare”