Americanii, în panică. Autorităţile din New York au publicat instrucțiuni pentru cetățeni, în cazul unui atac nuclear VIDEO

Într-un videoclip publicat luni, departamentul de urgență al orașului New York le dă instrucțiuni locuitorilor cu privire la ce trebuie să facă în cazul unui atac nuclear.

12 iul. 2022, 10:56
Americanii, în panică. Autorităţile din New York au publicat instrucțiuni pentru cetățeni, în cazul unui atac nuclear VIDEO

Administraţia orașului New York a emis un anunț public care cuprinde instrucţiuni de bază pentru marele public, în caz de atac nuclear, la câteva săptămâni după ce mass-media de stat rusă a susținut că Vladimir Putin ar putea „sterge de pe hartă coasta de est a SUA”.

În mod concret, într-un videoclip care a fost publicat luni, departamentul de urgență al orașului le dă instrucțiuni cetățenilor cu privire la ce trebuie să facă în cazul unui atac nuclear. „A fost un atac nuclear. Nu mă întrebaţi cum sau de ce. Știm doar că s-a întâmplat. Aşadar, ce facem?„, spune purtătoarea de cuvânt a orașului, în videoclip.

Citeşte şi Când va folosi Rusia arme nucleare. Anunţul Kremlinului provoacă îngrijorare: „Este vorba despre o evoluţie a evenimentelor”

Ea subliniază că este puțin probabil să se întâmple așa ceva în New York sau în apropiere, dar afirmă că este foarte important ca locuitorii din New York să știe să se protejeze. Totuşi, purtătoarea de cuvânt îi îndeamnă pe cetăţeni să urmeze „aceste instrucțiuni simple”: „Intrați înăuntru, rămâneți înăuntru și urmați instrucțiunile suplimentare”. Ea mai subliniază că rămânerea în vehicul nu este o opțiune.

„Nu ieși afară din casă până când oficialii nu confirmă că totul este în regulă”, mai spune ea. „Dacă ai fost afară după atac, curăță-te imediat şi spală-te bine pe tot corpul, pentru a îndepărta praful radioactiv. Scoateți și împachetați într-o geantă toate hainele pe care le-aţi purtat”, se mai arată în instrucțiuni.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să se ascundă în subsol, dacă au această posibilitate.

Instrucţiunile referitoare la cum să procedezi în cazul unui atac nuclear:

Citeşte şi Pericolul de război nuclear este tot mai mare. China îşi extinde arsenalul, iar India şi Israel şi-l modernizează