Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachetă decât se estima

Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare mobile de rachetă decât estimau până în prezent serviciile de informaţii sud-coreene, arată un raport militar publicat, vineri, de agenţia sud-coreeană Yonhap, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 05:34
Coreea de Nord ar deţine de două ori mai multe lansatoare de rachetă decât se estima

Potrivit Institutului coreean de analiză a apărării (KIDA), un raport prezentat Congresului SUA de Pentagon arată că regimul de la Phenian deţine până la 200 de lansatoare mobile de rachetă, din care 100 pentru rachetele cu rază scurtă de acţiune Scud, 50 pentru rachetele cu rază medie de acţiune Nodong şi 50 pentru rachetele cu rază lungă de acţiune Musudan.

Anterior, serviciile de securitate sud-coreene estimau că regimul comunist de la Phenian ar deţine maximum 94 de lansatoare de rachetă mobile.

Potrivit Yonhap, este pentru prima dată când Coreea de Sud şi SUA indică, într-un document oficial, numărul lansatoarelor de rachetă deţinute de Coreea de Nord.

‘Raportul american arată că Coreea de Nord şi-a continuat programul de dotare cu rachete, în pofida dificultăţilor sale economice continue’, a declarat Kim Sung-kurl, cercetător în cadrul KIDA. ‘Acesta se axează mai ales pe anumite zone asimetrice care pot reprezenta un pericol pentru Coreea de Sud şi pentru forţele americane staţionate în Sud’, a spus el, potrivit Yonhap.