Coreea de Nord: cine va încalca măsurile de protecție împotriva Covid-19 va fi executat

Autoritățile din Coreea de Nord doresc să transmită un mesaj populației, acela că cine va încalca măsurile de protecție împotriva Covid-19 va fi executat.

04 dec. 2020, 20:46
Coreea de Nord: cine va încalca măsurile de protecție împotriva Covid-19 va fi executat

Coreea de Nord: O măsură extremă a fost luată de autoritățile nord-coreene care au organizat o execuție publică, pentru a pedepsi încălcarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost împușcat mortal, pe 28 noiembrie, pentru a speria oamenii să respecte regulile, potrivit Daily Mail.

În timp ce Coreea de Nord susține oficial că nu a avut niciodată un caz de COVID-19, regimul lui Kim Jong-un a introdus „măsuri de carantină de urgență la nivel înalt” și a ordonat trupelor armate să împuște infractorii de la frontiera chineză.

Teoria unui expert în Coreea de Nord: Kim Jong-Un ar putea fi de fapt doar o sosie

Bărbatul de 50 de ani, condamnat la moarte, a fost acuzat că ar fi făcut contrabandă cu parteneri de afaceri chinezi peste o graniță, care a fost închisă, pe parcursul întregului an.

China este cel mai mare partener comercial și beneficiar al Coreei de Nord, dar schimburile comerciale dintre cei doi au scăzut cu 75% din cauza pandemiei.

De teamă că traficanții ar putea aduce virusul în țară, regimul lui Kim și-a consolidat prezența militară la frontieră pentru a impune restricțiile.

Autoritățile au trimis, de asemenea, unități speciale pentru a verifica polițiștii de frontieră și pentru a se asigura că nu sunt implicați în contrabandă.

Coreea de Nord: Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-coronavirus cu un vaccin chinezesc

China a pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a familiei acestuia un vaccin experimental anti-coronavirus, a afirmat marţi un analist american, care citează două surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone, transmite Reuters.

Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi.

Nu este clar ce companie anume a livrat vaccinul şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a menţionat expertul.

Unii experţi se îndoiesc însă că liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental.

Choi Jung-hun, expert în boli infecţioase fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012, a apreciat că, „fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi (Kim) nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet”.

Mark Barry, analist pentru Asia de est şi editor la International Journal on World Peace, a estimat la rândul său că liderul nord-coreean ar prefera vaccinuri europene avizate celui furnizat de Beijing. „Riscul este prea mare. Dar e mulţumit să primească echipamente de protecţie personală chinezeşti”, a menţionat Barry.

Harry Kazianis a scris într-un articol în publicaţia online 19FortyFive, citându-l pe cercetătorul american Peter Hotez, că cel puţin trei companii din China lucrează la un vaccin anticoronavirus, între care Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio şi Sinopharm Group.

Sinopharm susţine că vaccinul pe care îl produce a fost folosit deja de 1 milion de persoane în China, deşi nu se ştie ca vreuna dintre companii să fi lansat public faza a treia a testelor clinice pentru tratamentele lor anti-COVID-19, menţionează Reuters.

 


loading...