Coreea de Nord: DINASTIE cu capacităţi PARANORMALE. A dispărut chipul lui Kim Ir-Sen, PĂRINTELE naţiunii

Publicat: Luni, 11 August 2014 13:20 // Actualizat: Luni, 11 August 2014 13:20 // Sursa: romaniatv.net

În cadrul unei nor reforme de la Phenian, de pe noile bancnote cu valoare de 5.000 won a dispărut chipul zâmbitor al 'părintelui naţiunii' Kim Ir-Sen, cunoscut fiecărui locuitor al Coreii de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană -RPDC).

Astfel, în cadrul unei reforme monetare în curs, imaginea sa a fost înlocuită pe faţa bancnotei de 5.000 woni cu casa în care liderul nord-coreean a copilărit, în timp ce pe verso sunt înfăţişate daruri primite de Kim Ir-Sen sau Kim Jong-Il din partea unor lideri occidentali, după cum relatează publicaţia sud-coreeană The Chosun Ilbo. În cursul unei reforme monetare anterioare, în 2009, imaginea lui Kim Ir-Sen, suprasnumit şi "preşedintele etern",  a dispărut de pe bancnotele de 1.000 şi 2.000 de won.

Eliminarea portretelor fondatorului statului comunist de pe noile bancnote ar putea indica un început prudent al demitizării cultului personalităţii acestuia, consideră unii observatori. În opinia altora, demersul se realizează în scopul de începe crearea cultului personalităţii noului lider - al tânărului Kim Jong-Un.

Dinastie cu capacităţi paranormale

Dar, reprezentanţii dinastiei Kim se bucură şi aşa de prestigiu în RPDC, coreenii de rând atribuindu-le chiar puteri paranormale. Transfugi din Coreea de Nord în Sud vorbesc despre o credinţă, potrivit căreia liderii statului sunt înzestraţi cu capacitatea de a citi gândurile oamenilor.

Alţi experţi sugerează că reforma monetară prevesteşte schimbări majore în 'politica de partid': pe fondul situaţiei economice dificile, tânărul Kim ar putea iniţia reforme economice, de natură să contribuie la dezvoltarea acestui stat comunist.

Citeşte şi Kim Jong-Un începe ofensiva de EMANCIPARE VESTIMENTARĂ a poporului nord-coreean GALERIE FOTO

În acelaşi timp, unii experţi sud-coreeni nu exclud ca nimic extraordinar să nu fie în schimbarea imaginii de pe unele bancnote. Banii noi ar putea să fie puşi în circulaţie pentru a-i împiedica pe falsificatorii de bani să se îmbogăţească. Conform The Chosun Ilbo, în Coreea de Nord circulă în prezent un număr mare de bancnote contrafăcute, scrie Agerpres.

Având în vedere că bancnotele de 1000 şi 2000 de won înfăţişează locurile de naştere ale lui Kim Jong-Il şi mamei sale, Kim Jong-Suk, imaginea casei din copilărie a lui Kim Il-sung de pe noua bancnotă de 5.000 woni pare destul de logică.

Hrană raţionalizată

O bancnotă de 5.000 woni este echivalentul a 50 de dolari americani, dar, de fapt, rata sa de schimb este de aproximativ un dolar. În medie, un muncitor nord-coreean câştigă în jur de 3.000 de woni şi suferă de foame. Conform Programului Alimentar Mondial, în primăvara acestui an, în Coreea de Nord se distribuia câte 410 grame de orez, cartofi sau porumb pe zi de persoană.Potrivit rapoartelor UNICEF şi OMS din 2012, aproximativ 25% dintre copiii sub cinci ani sufereau de malnutriţie în Coreea de Nord.

Citeşte şi Începe RĂZBOIUL ATOMIC? Coreea de Nord ameninţă SUA cu un tir nuclear. Casa Albă şi Pentagonul sunt vizate

După cum afirmă unii transfugi, pentru populaţia Coreii de Nord o delicatesă este orezul alb, dar nu carnea. Unii turişti au relatat că au văzut oameni culegând iarbă în parc, posibil pentru a fi folosită în alimentaţie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
11 aug 14:00
...won a dispărut chipul zâmbitor al ‘părintelui naţiunii’ Kim Ir-Sen, cunoscut fiecărui locuitor al …read more ...
11 aug 13:31
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H