Coreea de Nord: Încă un test cu rachetă cu rază medie de acţiune a eşuat

Coreea de Nord a făcut încă un test nuclear fără succes, încercând să lanseze o rachetă cu rază medie de acţiune, potrivit informaţiilor armatei sud-coreene.

RomaniaTV.net
20 oct. 2016, 08:56
Coreea de Nord: Încă un test cu rachetă cu rază medie de acţiune a eşuat

Actualul test este cel de-al doilea care se soldează cu eşec în mai puţin de o săptămână de la lansarea, de către Phenian, a unei rachete Musudan care are o rază de acţiune de aproximativ 4.000 de kilometri şi despre care se mai spune că ar putea să lovească chiar şi o bază militară americană din Guam.

Acest tip de rachetă a fost testat de opt ori în acest an, de către Phenian, dar numai un singur test dintre acestea a fost un succes. Cu toate acestea, experţii se tem că rachetele Phenianului ar putea deveni operaţionale până la începutul anului viitor, potrivit bbc.com.

SUA au condamnat recentul test cu rachetă ca fiind o „provocare”. Cel mai recent test a fost condamnat de către ONU, organizaţia internaţională numindu-l o „nouă provocare”. ONU a interzis statului nord-coreean să folosească orice rachetă balistică sau tehnologie nucleară.