Coreea de Nord lansează rachete balistice în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat rachete balistice în Marea Japoniei, cunoscută şi sub denumirea de Marea de Est , miercuri dimineaţă, au informat oficialităţi americane şi sud-coreene.

05 apr. 2017, 06:15
Coreea de Nord lansează rachete balistice în Marea Japoniei

Atât Statele Unite, cât şi Coreea de Sud sunt de părere că proiectilele lansate de Phenian în mare au fost rachete balistice.

La rândul său, Departamentul de Stat al SUA a mai afirmat că statul nord-coreean este una dintre ţările care au făcut, recent, teste cu rachete balistice în lunile recente.”Coreea de Nord a lansat o serie de rachete cu rază medie de acţiune. SUA au discutat de multe ori despre Coreea de Nord. Nu mai facewm niciun comentariu”, a declarat prin intermediului unui comunicat de presă Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, potrivit CNN.

Citeşte şi Coreea de Nord a ratat un test balistic, anunţă Seulul

Premierul nipon, Shinzo Abe, a condamnat şi el lansarea rachetelor balistice. În urma acestor acţiuni, Consiliul de Securitate al SUA se va reuni pentru a discuta despre această provocare.

Testul cu rachetă balistică intervine cu o zi înainte de vizita preşedintelui chinez, Xi Jinping, la Casa Albă, unde va avea întrevederi cu preşedintele Donald Trump, în cadrul unui summit în Florida şi, de asemenea, în contextul în care SUA, Japonia şi Coreea a Sud fac exerciţii militare comune în largul Peninsulei Coreene.