Coreea de Nord: Mătuşa lui Kim Jong-Un s-ar putea să nu mai fie în viaţă

Kim Kyong-Hui -mătuşa liderului nord-coreean Kim Jong-Un şi soţia unchiului acestuia Jang Song-Thaek, considerat cândva al doilea om în stat, care a fost executat în luna decembrie pentru presupusa pregătire a unei lovituri de stat, nu a mai apărut în public din luna septembrie 2013 şi s-ar putea să nu mai fie în viaţă, a relatat luni un ziar sud-coreean, citat de Itar-Tass, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 08:14
Coreea de Nord: Mătuşa lui Kim Jong-Un s-ar putea să nu mai fie în viaţă

Ea ar putea să se fi sinucis sau să fi murit în urma unui atac de cord, scrie publicaţia sud-coreeană Chosun Ilbo, citând surse din serviciile secrete de la Seul. Potrivit acestora, este foarte probabil ca sora mai mică al fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il să nu mai fie în viaţă.

Mass-media sud-coreene au relatat anterior că mătuşa Kim Kyong-Hui, o femeie influentă în ierarhia politică din Coreea de Nord, ar suferi de o boală gravă şi că s-ar fi deplasat în Rusia pentru tratatament. Despre boala ei s-a scris în 2004, când femeia, care suferea de dependenţă alcoolică, s-a tratat într-o clinică din Paris, relatează agenţia de presă Ria Novosti.

Soţul ei Jang Song-Thaek, considerat multă vreme drept ‘eminenţa cenuşie’ a actualului lider de la Phenian, a fost vicepreşedinte al influentei Comisii pentru Apărare a ţării, până când a fost condamnat la moarte şi executat în decembrie împreună cu mai mulţi colaboratori ai săi.

Cu toate acestea, Kim Kyong-Hui a fost inclusă în comisia oficială însărcinată cu funeraliile unui membru proeminent al Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC-Coreea de Nord).

Potrivit observatorilor, acesta ar fi fost un semnal că ea şi-ar fi păstrat poziţia în ierarhia politică a ţării. Însă Kim Kyong-Hui nu a apărut la ceremoniile ocazionate de împlinirea a doi ani de la decesul fratelui său, Kim Jong-Il, la sfârşitul anului trecut, ceea ce a suscitat noi speculaţii cu privire la soarta sa.