Coreea de Nord, noi teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu rachete cu rază scurtă de acţiune, luni, în Marea Japoniei, la patru zile după o primă serie de tiruri.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 07:52
Coreea de Nord, noi teste cu rachete cu rază scurtă de acţiune

„Cele două rachete au urmat o traiectorie de peste 500 de kilometri”, a adăugat acest purtător de cuvânt pentru AFP, potrivit YahooNews.

Coreea de Sud consideră că gestul făcut de vecinii din nord este o provocare.

Testele făcute de regimul de la Phenian sunt o reacţie la manevrele americano-sud-coreene de pe 25 februarie, pe care Nordul le consideră un antrenament pentru invadarea teritoriului său.

Cele două state vecine au avut recent un proiect comun prin care mai multe familii despărţite au fost reunite, relaţiile dintre ele părând să fie mai bune. Regimul comunist de la Phenian încearcă acum să îşi expună puterea armată, după compromisul făcut.

Cele două Corei au convenit să reia reuniunile familiale ale coreenilor care au fost împărţiţi între Nord şi Sud, în urma războiului Coreean. Aceaste reuniuni fuseseră întrerupte în 2010.

Milioane de coreeni au fost separaţi în urma războiului din Peninsulă, din perioada 1950-1953. În cadrul acestor reuniuni, familiile sud-coreene merg la rudele lor Nord,în scurte vizite, apoi se întorc în Sud.