Coreea de Nord se pregăteşte de război

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, a cerut armatei nord-coreene să fie gata de luptă, afirmând că un război poate izbucni "fără preaviz", a relatat, miercuri, presa din Coreea de Nord.

25 dec. 2013, 08:09
Coreea de Nord se pregăteşte de război

Conducătorul statului comunist, Kim Jong-Un, a făcut aceste declaraţii în cadrul vizitei efectuate, în ajunul Crăciunului, la Comandamentul marii unităţi 526, din oraşul portuar Nampo (vest), a precizat agenţia de presă oficială KCNA, informează Agerpres.

RPDC este cunoscută pentru declaraţiile sale războinice, însă epurarea în curs de la vârful puterii nelinişteşte SUA şi Coreea de Nord. Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un şi oficial numărul doi al regimului de la Phenian, a fost arestat, judecat şi executat în decurs de câteva zile, la jumătatea lunii decembrie, pentru complot şi corupţie. Această execuţie, cel mai important eveniment politic de la sosirea la putere a lui Kim Jong-Un, la sfârşitul lui 2011, într-o ţară secretă şi închisă, a întărit temerile Seulului şi ale aliatului său american asupra unor posibile provocări din partea regimului comunist.

Preşedintele sud-coreean Park Geun-Hye a cerut marţi „o pregătire fără greşeală pentru menţinerea securităţii”, în cadrul unei vizite efectuate la un post militar, calificând situaţia drept „îngrijorătoare”.

CITEŞTE ŞI: Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi-a EXECUTAT UNCHIUL