Coreea de Nord spune că extratereştrii, vântul şi baloanele au adus coronavirusul în ţară. Elucubraţiile lui Kim Jong Un şochează lumea

Coreea de Nord a sugerat vineri că focarul său de COVID-19 a fost declanşat de persoane care au avut contact cu „obiecte extraterestre aduse de vânt și alte fenomene climatice și baloane” care au zburat în ţară dinspre Coreea de Sud.

01 iul. 2022, 11:23
Coreea de Nord spune că extratereştrii, vântul şi baloanele au adus coronavirusul în ţară. Elucubraţiile lui Kim Jong Un şochează lumea

Activiștii trimit de ani de zile baloane peste graniță pentru a distribui sute de mii de pliante de propagandă care îl critică pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, iar Coreea de Nord și-a exprimat adesea furia față de aceştia și față de conducerea Coreei de Sud pentru că nu îi opreşte.

Presa de stat de la Phenian scrie că Oficiul de prevenire a epidemiei din Coreea de Nord a descoperit focare de infecții cu coronavirus în orașul Ipho, lângă granița de sud-est cu Coreea de Sud și că unii rezidenți din Ipho cu simptome febrile au călătorit în capitală. Oficiul a mai transmis că un soldat de 18 ani și un copil de 5 ani au avut contact cu „lucruri extraterestre” la începutul lunii aprilie și ulterior au fost testați pozitiv cu varianta Omicron.

Citeşte şi Val de infectări cu coronavirus în România. Adrian Marinescu: „Putem să discutăm despre un val 6”

Se știa că un soldat în vârstă de 18 ani, numit Kim, și un copil de grădiniță de cinci ani, numit Wi, au intrat în contact cu lucruri străine pe un deal din jurul cazărmii și al cartierelor rezidențiale din Ipho-ri la începutul lunii aprilie„, au relatat jurnaliștii nord-coreeni de la KCNA, preluaţi de The New York Times.

În ceea ce a numit „o instrucțiune de urgență”, Centrul de prevenire a epidemiei le-a ordonat oficialilor „să se ocupe cu vigilență de lucrurile extraterestre care sunt aduse de vânt, dar și de alte fenomene și de baloane” de-a lungul graniței intercoreene și să le urmărească sursele. De asemenea, a subliniat că oricine găsește „lucruri extraterestre” trebuie să informeze imediat autoritățile, astfel încât acestea să poată fi îndepărtate rapid de o echipă anti-epidemie. Rapoartele nu precizează însă care sunt „lucrurile extraterestre”.

Citeşte şi OMS avertizează că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în vara asta: „Virusul nu dispare, încă ucide”