Coreea de Sud, ţara cu cea mai mică rată de fertilitate. Femeile primesc 70.000 de euro pentru fiecare copil născut

O companie din Coreea își sprijină angajatele care vor să devină mame. Acestea primesc în jur de 70.000 de euro pentru fiecare copil născut. Prin intermediul acestor măsuri, angajatorii vor să crească rata de fertilitate înregistrată la nivelul țării.

26 feb. 2024, 10:28
Coreea de Sud, ţara cu cea mai mică rată de fertilitate. Femeile primesc 70.000 de euro pentru fiecare copil născut

Coreea de Sud este țara cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume. Angajatorii de top din acest stat vor să schimbe situația, oferind sprijin financiar femeilor care vor să devină mame. O companie coreeană de construcții își plătește angajatele cu aproape 70.000 de euro pentru fiecare copil adus pe lume.

Angajatele unei companii de construcții din Coreea de Sud primesc 70.000 de euro de fiecare dată când nasc un copil, potrivit Evz. Inițiativa are ca scop rezolvarea problemei ratei scăzute a natalității din țară.

Până în prezent, angajatorul corean a plătit un total de peste 4,8 milioane de euro. Banii au fost distribuiți sub formă de sumă forfetară. Primele plăți pentru femeile care au dat naștere au fost făcute în anul 2021.

De asemenea, compania respectivă a premiat și două familii cu doi copii. Ambele au care au primit câte 138.000 de euro, suma fiind acordată cu prilejul unei reuniuni organizate de Anul Nou.

„Dacă starea actuală a ratei scăzute a natalității persistă, ne vom confrunta cu o criză existențială națională, cum ar fi scăderea forței de muncă și lipsa forței de muncă din domeniul apărării, necesară pentru securitatea națională”, a spun Joong-keun Lee, fondatorul companiei Booyoung Group.

Citeşte şi: Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de un incendiu puternic, printre persoanele dispărute

Cu 0,78 nașteri pe an, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume. Conform datelor Institutului pentru populația viitorului din Peninsula Coreeană, datele sunt îngrijorătoare. Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Oamenii au două instincte diferite – unul este de a-și păstra specia și celălalt este de a supraviețui. În acest moment, supraviețuirea este prea dificilă încât nu ne putem permite să ne pese de conservare”, a declarat Insill Yi, președinta Institutului.

Mai mult, experții susțin că rezolvarea acestei probleme constă în schimbarea viziunii asupra familiei.

„Ca să simplificăm, cel mai important factor este că este dificil să planifici viitorul, ceea ce este necesar dacă îți dorești copii, deoarece viața este atât de provocatoare și competitivă în acest moment, iar viitorul cu copii nu li se pare atât de relevant pentru ei”.

Experții sunt de părere că majoritatea angajatorilor de top din Coreea de Sud se vor alătura acestui demers.

Citeşte şi: Victorie zdrobitoare a lui Donald Trump la alegerile din Carolina de Sud. Nikki Haley nu a avut nicio șansă în statul ei natal