Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de un incendiu puternic, printre persoanele dispărute

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde joi seară a izbucnit un puternic incendiu sunt de negăsit, conform administratorului clădirii. MAE de la București a transmis că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

26 feb. 2024, 09:52
Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de un incendiu puternic, printre persoanele dispărute

Administratorul blocului din Valencia distrus de incendiu, Adriana Banu, a declarat pentru Ştirile Pro TV, că două românce locuiau în imobilul respectiv. De la incendiu, nu se mai știe nimic despre ele, o adolescentă şi mama ei.

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu.

Citește și: Adriana Banu, administratorul blocului care a ars în Valencia, dă vina pe constructor: „Este un peisaj dezolant. Este greu de digerat”

Un alt locatar al blocului,Cătălin Ştefan, a declarat pentru Stirile Pro Tv că familia sa a rămas fără acte.

„Noi am rămas fără acte. Nu avem paşaport, nu avem buletin, în afară de carnetul de conducere de aici şi de documentul de aici nu avem. Nu avem certificate de naştere, de căsătorie, absolut nimic”, a afirmat el.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia.

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE, citați de news.ro.

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.