Coreea de Sud va începe producţia unui medicament împotriva COVID-19

Compania sud-coreeană Celltrion Inc va începe să producă un medicament împotriva noului coronavirus (COVID-19) luna aceasta, în condiţiile în care continuă testele clinice pentru produsul ce are la bază un tratament cu anticorpi, transmite agenţia Reuters.

RomaniaTV.net
08 sept. 2020, 12:20
Coreea de Sud va începe producţia unui medicament împotriva COVID-19

Compania farmaceutică din Coreea de Sud urmează să solicite autorităţilor de reglementare să aprobe în regim de urgenţă folosirea medicamentului bazat pe un tratament cu anticorpi. De asemenea, Celltrion Inc. vrea să producă un milion de doze, până să primească aprobarea.

Acesta ar putea fi primul medicament împotriva COVID-19 ce ar urma să fie folosit pe pacienţi, după ce producătorul a primit în iulie aprobarea autorităţilor pentru efectuarea de teste clinice.

„Am confirmat că medicamentul antiviral bazat pe anticorpi este sigur încă din prima fază a testelor clinice”, a declarat Kwon Ki-sung, directorul departamentului pentru Cercetare şi Dezvoltare al Celltrion, conform Reuters.

Celltrion a închieat prima fază a testelor clinice pe 32 de voluntari în Coreea de Sud şi a convins alte nouă persoane să participe la următoarele etape. De asemenea, compania sud-coreeană testează eficienţa tratamentului pe pacienţi din Marea Britanie.

BILANŢ CORONAVIRUS 8 SEPTEMBRIE ROMÂNIA. 1.136 de cazuri noi de COVID-19 și 41 de decese în ultimele 24 de ore