Cori Grămescu aruncă bomba! Cel mai bun mod prin care poți scăpa de celulită! Este o dietă cât se poate de simplă: „Cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci”

Cele mai multe femei se confruntă cu probleme cu celulita. Cu toate că apariția celulitei este normală, majoritatea oamenilor o consideră inestetică, motiv pentru care sunt într-o goană fără sfârșit în căutarea elixirului magic. Cori Grămescu a dezvăluit care e cea mai bună metodă pentru a scăpa de surplusul de grăsime nedorit.

31 iul. 2023, 12:28
Cori Grămescu aruncă bomba! Cel mai bun mod prin care poți scăpa de celulită! Este o dietă cât se poate de simplă: „Cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci”
Cori Grămescu aruncă bomba! Cel mai bun mod prin care poți scăpa de celulită! Este o dietă cât se poate de simplă: „Cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faci”

Probabil că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă femeile este apariția unui strat de celuluită. Aceasta apare din diverse motive și nu este legată de greutatea corporală, deci oricine se poate confrunta cu aceste semne neplăcute. Din acest motiv, pe piață se găsesc numeroase suplimente, loțiuni și alte tratamente pentru piele, care pretind că reduc sau tratează celulita, dar nu întotdeauna oferă rezultatele dorite.

Citește și: Cea mai rapidă dietă de slăbit înainte de concediu. Sfatul esenţial transmis de Cori Grămescu: „E foarte important!”

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a dezvăluit câteva modalități prin care putem să ne îngrijim pielea și corpul în mod corespunzător în sezonul cald. Iată cum poți reduce celulita în doar câțiva pași simpli.

„Câteva lucruri importante pentru piele și reducerea celulitei, in sezonul de vara :

1. Hidratează-te! Bea cel puțin 2.5 l de apa pe zi ca sa te ferești de retenția de apa și senzația de picioare umflate.

2. Mănâncă proteine ușoare la fiecare masa – peste, curcan, oua, tofu ca sa ai tonus muscular și o piele ferma

3. Fa sport , 30 de minute in fiecare zi, alternând exerciții pentru masa musculară cu programe cardio și sesiuni de stretching. Vei avea mușchi fermi și iti ții sub control procentul de grăsime corporală

4. Mănâncă alimente portocalii – morcov, dovleac, caise, piersici, mango și papaya ca sa iti protejezi pielea.

5. Fa dușuri cu apa rece și sesiuni zilnice de periaj uscat ca sa stimulezi circulația sangvina

Și nu uita sa te bucuri cât mai mult de corpul tău, sa ai grija de tine și sa te relaxezi și sa te distrezi la maxim vara asta!”, a transmis Cori Grămescu pe Facebook.

„Celulita se amplifică odată cu vârstă, datorită hormonilor și structurii corpului. Dar scăderea fermității pielii, expunerea la soare, creșterea stratului de grăsime și pierderea elasticității pielii conduc și ele la apariția ei. Celulita se diminuează dacă iei suplimente pentru piele și circulație. Eu le recomand celor care doresc să scape de celulită să se orienteze spre o formulă de Vitamina C, să suplimenteze cu Zinc meniul lor zilnic și să crească nivelul de colagen din organism. Va dispărea cauza alimentară a celulitei dacă mâncați cel puțin 6 săptămâni doar legume, fructe, leguminoase, pește și carne de vită, nuci crude. Nu este necesar să restrictionați caloriile, câtă vreme mâncați doar categoriile de alimente menționate anterior. Optați pentru prepararea la cuptor, la abur sau prin înăbușire. În acest fel veți reduce inflamația din organism și veți scăpa de toxine. De asemenea, putem diminua celulita prin reducerea cantității de cafea, energizante și tutun, și adăugând în rutina voastră de antrenament o oră de exerciții de tonifiere la saltea, o oră la cardio – fie la o alergare în aer liber și o oră de yoga, pilates sau stretching”, dezvăluia Cori Grămescu, pe Facebook,  în urmă cu ceva vreme.

„1. Renunta la statul pana noaptea tarziu la seriale sau pe net. faptul ca nu dormi cum trebuie iti intretine starea de oboseala, fluctuatiile de energie de peste zi, pofta de dulce si incapacitatea de a lua decizii corecte in legatura cu alimentatia, mai ales cand ele contrazic poftele de moment.

2. Renunta la mancarea gatita de la cantine, restaurante, fastfood. Este suficient sa citesti in meniurile restaurantelor aportul caloric pe care aceste preparate il au, de regula au de 2-3 ori mai multe calorii (in special grasimi nesanatoase si zaharuri) decat preparatele similare gatite acasa in maniera dietetica. Si sunt de 4-5 ori mai scumpe. Pastreaza iesirile la restaurant pentru ocazii speciale si invata sa iti gatesti mancarea de zi cu azi acasa.

3. Renunta la alcoolul baut regulat. Indiferent de ce auzi din popor, alcoolul nu te ajuta cu mai nimic.Ba din contra, te impiedica sa te odihnesti, iti agita sistemul nervos, iti blocheaza slabirea si suprasolicita ficatul. Cel mai sanatos pentru tine e sa nu bei deloc sau sa consumi alcool in mod absolut ocazional. Vei observa ca ai mai multa energie, ai o capacitate de decizie mai buna si o digestie mai sanatoasa. In plus, slabesti mai repede si celulita se atenueaza mai bine.

4. Renunta la pufuleti, crantzanele, biscuitei, popcorn, saratele si tot felul de rahaturi de genul asta. Sunt doar calorii goale pe care le mananci de plictiseala, nervi, PMS, draci si orice altceva. Ca sa scapi de ele cel mai simplu e sa nu le mai cumperi. Sunt dezastruoase in curele de slabire – pot dubla caloriile estimate fara nici macar sa iti dai seama- dar mai rpesus de orice sunt produse care cresc inflamatia, strica sanatatea digestiva, intretin rezistenta la insulina si dislipidemiile.

5. Renunta la curele-fantoma de slabire, intelege ca orice slabire rapida bazata pe infometare este urmata de un castig in kilograme compensatoriu si ca in felul asta procentul de grasime de pe corpul tau ajunge tot mai mare, in timp ce la fiecare cura de slabire pierzi masa musculara. Kilogramele in plus sunt un efect al unui stil de viata dezechilibrat, care creste inflamatia in corp si intretine rezistenta la insulina, iar infometarea nu rezolva niciuna dintre aceste cauze. Daca vrei sa iti modifici corpul trebuie sa iti modifici prioritatile de zi cu zi, alegerile alimentare trebuie adaptate si indreptate catre un spectru dietetic si indulgentele alimentare trebuie sa fie temperate si ocazionale.

Sa va fie de folos, de obicei acestea sunt cele mai importante schimbari pe care trebuie sa le faceti ca sa „taiati” caloriile nesanatoase”, sunt alte sfaturi oferite de Cori Grămescu.

Citește și: Cori Gramescu, sfaturi utile pentru a arăta impecabil la plajă: Ce mâncăm în vacanţă daca vrem să ne menţinem silueta. Evitaţi aceste produse în meniu