Corina Chiriac, omagiu adus maestrului Benone Sinulescu: „A ştiut să se reinventeze ca artist”

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă la 84 de ani, în urma unei pneumonii de aspiraţie. Dispariţia sa a îndurerat o ţară întreagă şi a adus râuri de lacrimi pe feţele colegilor de breaslă, cu care a împărţit scena vreme de 60 de ani.

21 nov. 2021, 16:13
Corina Chiriac, omagiu adus maestrului Benone Sinulescu: „A ştiut să se reinventeze ca artist”

Una dintre artistele apropiate maestrului a fost Corina Chiriac, care a apreciat în mod deosebit faptul că acesta a ştiut să se reinventeze ca artist.

Condoleanţe familiei, soţiei pe care o cunosc şi celor care l-au iubit şi l-au aplaudat pe Benone. Am lucrat de multe ori cu dânsul. Printre multele amintiri pot să vă spun că îl apreciez pentru că a fost unul dintre artiştii care au cules folclor autentic şi a ştiut să-l prezinte publicului într-o manieră autentică, agreabilă şi comercială.

Probabil cel mai important aspect al carierei sale din a doua jumătate a vieţii, lucru pe care voi, la România TV, l-aţi subliniat cu multă eleganţă, este faptul că el a ştiut să se reinventeze ca artist. E o pierdere alături de regretatul maestru Petrică Mîţu Stoian, de toţi cei care ne-au părăsit în momente foarte triste„, a declarat îndrăgita artistă pentru România TV.

Citeste si Sofia Vicoveanca, prăbuşită de durere la înmormântarea lui Benone Sinulescu: „Prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim”

Benone Sinulescu a murit în urma unei pneumonii de absorbţie

Îndrăgitul cântăreţ Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii de absorbţie. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, iar în luna iulie apropiații și toți cei dragi au crezut că îl vor pierde, după ce artistul a căzut în casă, iar apoi starea sa de sănătate s-a agravat.

Medicul Beatrice Mahler a explicat că această formă de pneumonie presupune trecerea conţinutului stomacului în plămân, ceea ce duce la arderea plămânului, şansele de supravieţuire fiind minime. Dr Mahler a explicat că pneumonia de aspiraţie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.

Citeste si Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian, ultima poză împreună. Detaliul tulburător care se observă în fotografie