Corina Creţu: Aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte

Publicat: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 14:06 // Actualizat: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Comisarul european Corina Creţu, care candidează din partea Pro România pentru un mandat de europarlamentar, a declarat sâmbătă, că aderarea României la zona euro ar însemna "un pas enorm înainte", dar, înainte de a avansa termene, Guvernul ar trebui să se asigure că economia ţării este pregătită, potrivit Agerpres.

"În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi (...) în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani. Mă îngrijorează şi această tensiune între Guvern şi Banca Naţională, pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească (...) pentru aderarea la zona euro. Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită", a declarat Corina Creţu, într-o conferinţă de presă.

Creţu s-a arătat îngrijorată de "dublul limbaj" al principalului partid de guvernământ în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană.

"Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii", a spus Corina Creţu. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Corina Creţu moneda europeană Zona Euro
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 apr 16:45
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Aderarea la Moneda EURO , este un Pas Innainte pentru OAMENII BOGATI ! Dar Nu si pentru Oamenii Saraci ! Deoarece Viata Oamenilor Saraci , este Legata de PRETURI , iar PRETURILE SE FAC DE CATRE OAMENII BOGATI ! Asa , este , ca Pretutindeni , in Lume ! Oare Daca MAREA BRITANIE , a Dorit sa Iasa din Zona EURO , Oare DECE ? Iar MAREA BRITANIE , INSEAMNA SI CANADA , SI AUSTRALIA , SI UITATI-VA PE HARTA CE BLOCURI SI CE ECONOMII SUNT PE ACOLO PRIN STRAINATATE , BLOCURI DUPA BLOCURI LUXOASE DIN STICLA SI OTEL ? ACEASTA DATORITA ECONOMIILOR FOARTE PUTERNICE DIN DOMENIUL OTELULUI SI A ALTOR ECONOMII DIN ALTE DOMENII , si Totusi , MAREA BRITANIE a DORIT sa IASA din Zona EURO , ca si LIRA STERLINA ESTE PUTERNICA , DATORITA ECONOMIILOR FOARTE PUTERNICE ! IAR CU EURO , Oamenii SARACI , V-or Ajunge SI MAI SARACI ! CA PRETURILE MARI ! DICTEAZA VIATA OAMENILOR SARACI , asa ca pentru VIITOR , de Luat in Seama ce VREMURI NEGRE ne v-or CUPRINDE ! Cu MONEDA EURO , foarte MARE !
1
EUR
4.7790
RON
25 Jan
noapte -5 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H