CORINA CREŢU, discuţii cu Jean-Claude Juncker pentru postul de comisar european

Publicat: Joi, 04 Septembrie 2014 17:16 // Actualizat: Joi, 04 Septembrie 2014 21:49 // Sursa: romaniatv.net

Corina Creţu s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul interviului pentru obţinerea postului de comisar european.

Foto: twitter.com

Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut, joi, interviuri cu candidaţii nominalizaţi pentru posturile de comisari europeni.

Corina Creţu s-a numărat printre candidaţii audiaţi de şeful CE.

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean-Claude Juncker, scrie Euractiv.

CITEŞTE ŞI Corina Creţu, printre cele opt candidate. Ce spune Preda că se va întâmpla dacă vor fi "probleme la audieri"

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale. În opinia şefului Guvernului, prin gestul lor de a reclama Comisiei Europene faptul că desemnarea Corinei Creţu s-a făcut ilegal, Klaus Johannis şi Vasile Blaga s-au dovedit doi politruci penibili şi iresponsabili.

"În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut cel mai important post din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019", a spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI  CORINA CREŢU, comisar european pentru Ajutor Umanitar. Băsescu l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene

Premierul i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru Dezvoltare Regională.

"Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română", a declarat primul-ministru.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că SABOTEAZĂ România: Important este să moară CAPRA românească

Joi, Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu că "sabotează" România prin opoziţia faţă de nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european. Premierul a spus că România a obţinut, în urma negocierilor, un portofoliu important, însă şeful statului şi liderii ACL au făcut demersuri care ar costa ţara noastră în obţinerea acelui portofoliu.

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 sep 00:38
...Important este ca noi ceilalţi, cei normali la cap, să ne batem pentru România”, a conchis Victor Ponta. Corina Creţu s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul interviului pentru obţinerea postului de comisar european....
04 sep 18:04
...Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul interviului pentru obţinerea postului de comisar european. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
04 sep 17:20
...este auzdiată, la această oră, de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Citește mai departe… …read more ...
1
EUR
4.8375
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H