Corina Creţu, cooptată în conducerea Pro România

Eurodeputatul Corina Crețu, fost comisar european, este, începând de astăzi membru al Biroului Executiv (BEx) al Pro România. BEx este forul statutar care gestionează zilnic activitatea politică și organizatorică a partidului.

RomaniaTV.net
25 nov. 2019, 14:08
Corina Creţu, cooptată în conducerea Pro România

Partidul condus de Victor Ponta a anunțat astăzi completarea BEx cu patru membri, respectiv: europarlamentarul Corina Crețu, senatorul Adrian Țuțuianu, și deputații Gabriela Podașcă și Cătălin Nechifor.

Corina Crețu este unul dintre cei mai experimentați oameni politici români la nivel european. Aceasta a fost membru al Parlamentului European din 2007, anul aderării României la UE, până în 2014. A ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului European și a fost comisar pentru politică regională în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker. În iulie 2019 a demisionat din funcția de comisar european pentru a reveni în Parlamentul European ca urmare a alegerilor europene.

Corina Crețu a părăsit PSD în martie 2019 și a aderat la Pro România. „Actuala conducere (a PSD n.r.) s-a îndepărtat de adevăratele nevoi ale cetățenilor și de valorile europene. Sunt convinsă că singura opțiune este PRO România – partidul care reflectă cel mai bine valorile în care cred: solidaritate, preocupare pentru cetățeni, competență, profesionalism și viziune economică echilibrată”, explica la momentul respectiv Corina Crețu, pe Facebook.