Corina Creţu: Doamnă prim-ministru, îmi pare rău să constat cât de dezinformată sunteţi de către cei din subordine

Publicat: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 16:49 // Actualizat: Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Comisarul european Corina Creţu îşi exprimă dezamăgirea în legătură cu faptul că guvernanţii români nu recunosc meritele Comisiei Europene în absorbţia fondurilor europene şi spune că îi pare rău să constate, în fiecare întâlnire pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă, cât de dezinformată este aceasta de către cei din subordinea sa.

"Am urmărit cu mare interes declaraţiile autorităţilor privind absorbţia fondurilor europene de către România. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate de serviciile mele, a căror evaluare pe ţări va fi definitivată în ianuarie, nu pot decât să felicit autorităţile naţionale, în mod sincer. Ceea ce este trist în toate aceste declaraţii triumfaliste este ignorarea completă nu neapărat a muncii mele, dar a întregii echipe de experţi de la DG Regio, care au venit cu soluţii, discutate la zecile de întâlniri bilaterale, atât în ce priveşte achiziţionarea de ambulanţe, redirecţionarea fondurilor către IMM-uri, etc. Nu cred că există vreo ţară, după cum văd în Revistă Presei pe care o primesc în fiecare zi, în care să nu fie menţionată Comisia Europeană atunci când se vorbeşte de fonduri europene", afirmă Corina Creţu.

Ea spune că, din punct de vedere politic poate nu este tocmai cel mai nimerit, dar se simte datoare faţă de colegii săi de la DG Regio, faţă de serviciile sale care au venit cu idei şi au salvat milioane de euro, să îşi ceară scuze pentru faptul că munca Comisiei Europene a fost ignorată în toate interviurile şi declaraţiile guvernanţilor.

„Doamnă Prim Ministru, cu tot respectul, Comisia a schimbat Programul Operaţional Regional, nu Guvernul. Îmi pare rău să constat, în fiecare întâlnire pe care am avut-o cu Dvs, cât de dezinformată sunteţi de către cei din subordinea Dvs, lucru pe care vi l-am transmis în mai multe rânduri personal. Vă asigur în continuare de tot sprijinul meu şi al Comisiei Europene, aşa cum am declarat şi la Bruxelles, la conferinţa de presă comună cu Dl Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene", mai scrie Corina Creţu pe Facebook.

"Cât despre cei care încearcă în fiecare zi să mă atace, prin diverse voci, aş vrea să fac următoarele precizări: toate declaraţiile, inclusiv în România, s-au referit strict la portofoliul meu, al politicii regionale, la fondurile pe care le gestionez. În toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene am dat interviuri, am făcut conferinţe de presă şi am prezentat situaţia la zi. Care în unele ţări e bună, în altele nu. Nu numai că nu e interzis (?), dar e obligaţia mea să încurajez folosirea la maxim a fondurilor europene şi să atrag atenţia asupra riscurilor. România nu este o ţară care să îşi poată rata şanse la dezvoltare din orgolii", mai afirmă comisarul european.

Corina Creţu precizează că a fost în ultimii patru ani la dispoziţia autorităţilor române: "Cu toţii m-aţi putut vedea, am venit în România în prima săptămână imediat după instalarea fiecărui Guvern, am inclus Valea Jiului în proiectul pilot pentru dezvoltarea regiunilor carbonifere, am inclus regiunile Nord-Est şi Nord-Vest din România în cadrul Iniţiativei pe care am lansat-o pentru Regiunile lăsate în urmă. Am iniţiat Grupul de lucru pentru o mai bună implementare, graţie căruia România a ajuns la 91% grad de absorbţie pentru perioadă 2007-2013. La unele probleme am găsit soluţii, la altele nu. Dorim în continuare să ajutăm: aşteptăm proiecte, mai ales în domeniul infrastructurii de transport, experţii noştri au lucrat enorm şi vreau să le mulţumesc, ştiind că vor face eforturi în continuare, indiferent dacă munca lor e apreciată sau nu la Bucureşti".

Creţu menţionează că va reveni în ianuarie cu analizele Comisiei Europene.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Ministerul Dezvoltării Regionale a atras 876 de milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte în domeniile sănătăţii, educaţiei, monumentelor istorice, drumurilor judeţene şi mobilităţii urbane.

"Pentru echipa guvernamentală, creşterea absorbţiei fondurilor europene şi utilizarea fiecărui euro pentru România sunt prioritare. Am afirmat acest lucru în nenumărate ocazii şi rezultatele obţinute arată că acest lucru a devenit, în unele programe, realitate. Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aplicat toate măsurile necesare prin care nu doar că am evitat riscul pierderii a circa 850 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, ci am atras mai mulţi bani. Mai exact, am atras 876 de milioane de euro pentru proiecte în domeniile sănătăţii, educaţiei, monumentelor istorice, drumurilor judeţene şi mobilităţii urbane", a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a susţinut că realitatea confirmă că guvernanţii au avut dreptate.

"Am văzut multe declaraţii în spaţiul public prin care se susţinea că vom avea dezangajare pe Programul Operaţional Regional, iată că acest lucru nu s-a întâmplat. Vreau să felicit pe cei care au fost implicaţi în atragerea fondurilor europene şi să îi rog să continue pe acest drum, pentru că fondurile europene, aşa cum am spus anterior, reprezintă o prioritate a guvernării noastre. Vreau să felicit autorităţile de management din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe toţi miniştrii care au tratat cu seriozitate acest program şi iată că, la sfârşit de an, suntem în situaţia de a lua bani mai mulţi şi nicidecum de a vorbi despre o dezangajare", a afirmat Dăncilă.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Corina Creţu Viorica Dăncilă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 00:49
Răspunde | Votează email 0 email
lilian nikky
Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit adresa de e-mail Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajuta la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr. Saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. DACĂ AȚI NEVOIE AJUTAȚI-VĂ, DOCTOR SAGURU CONTACT ACUM prin e-mail: [email protected] El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
1 LOVE SPELL
2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
3 FRUCTE DE FEMEI
4 PROMOȚIE SPELL
5 SPELL DE PROTECȚIE
6 SPELL BUSINESS
7 SPELL GOOD JOB
8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.
29 dec 22:30
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
serj
se vede c-are schimb
și
ce bine le mai știe
când pe-aicea mă mai plimb
,
mă-ntreb
,
nu-i dați și hârtie?

nu de-aia ca să mai scrie

prea bine se descrie!
29 dec 19:15
Răspunde | Votează email 0 email
serj
se vede clar cine dezinformeaza doamna cretu...dumneavoastra cu toata sleahta de la bruxelles de strainezi
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H