Corina Creţu: În România 70% din investiţiile publice sunt realizate din fonduri europene

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, a declarat, miercuri, că trebuie să înceteze "jocul" prin care tot ce este rău vine de la Bruxelles și ce este bun vine din plan național, subliniind că România trebuie să comunice beneficiile apartenenței la UE.

15 mart. 2017, 18:12
Corina Creţu: În România 70% din investiţiile publice sunt realizate din fonduri europene

„Pe de altă parte, acest joc prin care tot ceea ce este rău vine de la Bruxelles și tot ceea ce este bun vine din plan național trebuie să înceteze. Europa nu poate veni cu miracole atâta vreme cât statele membre nu-și fac datoria și responsabilitățile și cred că trebuie să vorbim despre ceea ce aduce UE. Vreau să vă spun sincer că eu am candidat în Ardeal și am fost foarte surprinsă că mi-a fost foarte greu să aflu că, de pildă, în Cluj liniile de tramvai sunt făcute pe fonduri europene, atâtea lucruri sunt făcute pe fonduri europene și sunt exemple nu numai din România”, a afirmat Corina Crețu, la întâlnirea cu parlamentarii din comisiile de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților.

Ea a adăugat că în România 70% din investițiile publice sunt realizate din fonduri europene și trebuie să se comunice acest lucru, arată Agerpres.

„Eu cred că trebuie să încetăm acest lucru și să recunoaștem că totuși în România 70% din investițiile publice sunt realizate din fonduri europene. Noi nu suntem în cazul altor țări în care fondurile europene reprezintă doar 5%, cel mai puțin în Austria. Cred că avem nevoie de a comunica și beneficiile apartenenței noastre la UE. În fiecare județ, nu există comună, nu există localitate unde să nu avem, așa cu toate întârzierile, totuși din 19 miliarde s-au absorbit 17 miliarde. (…) Din acest punct de vedere trebuie să comunicăm mai mult, comunicarea este cheia. Este vorba de valoarea adăugată pe care UE o aduce vieții noastre”, a punctat Crețu.