Corina Creţu: Intenţionez să fac o vizită comună cu Hann în România şi Moldova

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat joi că la nivelul Comisiei Europene a fost creat un grup de lucru pentru a acorda asistenţă tehnică statelor membre ale UE care au o rată scăzută de absorbţie, arătând că intenţionează să efectueze împreună cu comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, o vizită în România şi în Republica Moldova, informează Agerpres.

15 ian. 2015, 19:20
Corina Creţu: Intenţionez să fac o vizită comună cu Hann în România şi Moldova

„Am arătat că noi, în Comisia Europeană, înţelegem importanţa politicii regionale pentru România, pentru regiunea noastră, fiind principala sursă pentru investiţiile publice din România. De aceea am şi creat un grup de lucru pentru a ajuta statele membre cu o rată de absorbţie scăzută şi facem tot ce putem în termen de asistenţă tehnică. Vom vizita aceste state membre, suntem într-un dialog permanent pentru a utiliza la maxim cele 11 luni care au rămas, până în decembrie 2015, când este ultima lună în care se pot accesa bani pentru perioada bugetară 2007-2013”, a spus Creţu la conferinţa preşedintelui român, Klaus Iohannis, şi a preşedintelui CE, Jean Claude-Juncker.

Ea a arătat că CE este foarte interesată de „un start foarte bun, cu proiecte bune, viabile, care să creeze locuri de muncă pentru noua perioadă de programare, 2013-2020”.

„L-am informat pe domnul preşedinte că intenţionez cu predecesorul meu, Hann, care este responsabil de politica de vecinătate, să facem o vizită comună în România şi în Republica Moldova, tocmai pentru a arăta că toate ţările candidate dorim să le considerăm aproape şi să aibă acest sentiment de apartenenţă la familia politică europeană”, a arătat Creţu.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială la Bruxelles, Corina Creţu a participat la o parte din discuţia sa cu preşedintele CE.