Corina Creţu: Pentru Udrea sursa crizei ar trebui să fie un subiect Tabu

Europarlamentara PSD Corina Creţu consideră că atacul lansat de Elena Udrea la adresa stângii politice nu este întemeiat pentru că sursa fundamentală a crizei financiare şi economice este dat de eşecul politicilor de austeritate promovate de Traian Băsescu şi PDL.

RomaniaTV.net
04 nov. 2011, 15:22
Corina Creţu: Pentru Udrea sursa crizei ar trebui să fie un subiect Tabu

„Actuala putere, prin purtătorii ei de mesaj cei mai vizibili, refuză să recunoască ceea ce ştie toată lumea la nivel european: Sursa fundamentală a crizei financiare și economice este legată de falimentul politicilor neoconservatoare care au pus marea finanță internațională înaintea interesului oamenilor obișnuiți”, scrie europarlamentara într-o postare pe blogul persoanal.

Corina Creţu a subliniat că principalii vinovaţi pentru criza mondială sunt acei politicieni care, „atunci când marile bănci s-au prăbușit au decis că pentru corupția și lăcomia celor bogați trebuie să plătească marea masă sărăcită a populației”. Europarlamentara este de părere că Traian Băsescu şi PDL au importat acest model în România. „Este exact aceeași filosofie păcătoasă care a stat la baza politicii lui Traian Băsescu de tăiere a salariilor și creștere a taxelor.  Din acest motiv, pentru Elena Udrea, sursa crizei economice și financiare trebuie să fie un subiect tabu, că tot e la modă acest termen”.

„Austeritatea importată în România de Traian Băsescu și clanul PDL de la cei care au pus pe butuci economia mondială este un drum închis care va elimina orice sursă de regenerare economică.  În aceste condiții, sarcina dificilă de relansare a economiei și echilibrare a costurilor crizei între bogați și săraci va reveni acelor forţe politice care au viziunea necesară pentru un asemenea efort de reparare a pagubelor provocate de neoconservatori”, încheie europarlamentarul social-democrat.