Corina Dănilă, primele declarații despre boala autoimună de care suferă. Nimeni nu bănuia așa ceva. „Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa”

Corina Dănilă a vorbit pentru prima dată despre boala autoimună cu care se confruntă și pe care încearcă din răsputeri să o țină sub control.

12 ian. 2022, 11:47
Corina Dănilă, primele declarații despre boala autoimună de care suferă. Nimeni nu bănuia așa ceva. „Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa”

Corina Dănilă suferă de o boală dermatologică autoimună, vitiligo, din cauza căreia vedeta este nevoită să facă unele sacrificii.

Prezentatoarea TV este o adevărată legendă a televiziunii și  demonstrat de-a lungul timpului că este o femeie puternică. Nimeni nu ar fi bănuit că de fapt, actrița se confruntă cu o gravă afecțiune autoimună care-i afectează pielea, și anume vitiligo.

Fiica Corinei Dănilă a împlinit 18 ani. Cum arată Rianna, singurul copil al actriţei

„Da, este vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar. Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez”, a dezvăluit Corina Dănilă.

Vedeta destăinuit și ce fel de tratamente urmează pentru a ameliora efectele acestei boli.

„Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă, şi pe mâini, atât la teatru, cât şi la televiziune, pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini. Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete.”, a declarat Corina Dănilă.

Actrița a mai vorbit și despre fizicul ei care a rămas neschimbat de-a lungul anilor, fără nicio intervenție estetică, fapt apreciat și de fanii ei. Corina Dănilă a afirmat că se îngrijește, însă în același timp vrea să înainteze în vârstă cu grație, fără să apeleze la metode radicale de întreținere.

„Consider că e de datoria mea, din respect faţă de mine şi faţă de (tele)spectatori, să am o prezenţă agreabilă, oriunde aş fi: la televiziune, la teatru sau… în parc. Probabil că e şi un soi de moştenire genetică de la părinţi, bunici, de la locurile din care mă trag.”, a mărturisit vedeta, potrivit Viva.ro.