Corina Dumitrescu: „Mandatul meu e la dispoziţia lui Ponta”

Corina Dumitrescu a adus lămuriri cu privire la controversele de care a fost legat numele său, în ultimele zile. Ea a spus că altcineva i-a tehnoredactat CV-ul şi susţine în continuare că a studiat la Universitatea Stanford, dar pe vremea aceea purta alt nume.

RomaniaTV.net
06 mai 2012, 09:16
Corina Dumitrescu: „Mandatul meu e la dispoziţia lui Ponta”

Corina Dumitrescu, persoana nominalizată pentru funcţia de ministru al educaţiei, a ţinut să facă lumină în scandalurile în care a fost implicată în ultimele zile, ea fiind acuzată de plagiat, greşeli în CV şi incompatibilă cu funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Într-o conferinţă de presă, aceasta a declarat: „CV-ul pe care l-aţi comentat pe bună dreptate, conţine într-adevăr greşeli. Nu-mi aparţine tehnoredactarea sa, dar îmi asum integral greşeala de a nu-l fi verificat. Ea aparţine unui angajat de-al nostru, care are o circumstanţă atenuantă deosebită.

În ceea ce priveşte relaţia mea cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ţin să precizez că în urmă cu aproape un an, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a depus o sesizare privind o posibilă incompatibilitate între statutul meu de rector la o universitate privată şi calitatea mea de membru în CSM. Din partea ANI, tăcere însă. Până în momentul de faţă nu există nicio decizie ANI în ceea ce mă priveşte. Când va fi dată nu o voi contesta în justiţie, mă voi supune ei.

A mai apărut şi o declaratie a domnului profesor Manolache, cum că s-ar afla cu mine într-un proces de plagiat. Nu este aşa, am o decizie definitivă care arată că nu este aşa. În legătură cu controversata problemă a acestui proces de plagiat vă arăt documentele justiţiei române, potrivit cărora nu sunt parte în acest proces. Este o decizie definitivă”.

Corina Dumitrescu a explicat şi controversa legată de faptul că ar fi minţit susţinând că şi-a făcut studiile la Universitatea Stanford. Ea spune că este vorba de o confuzie: „Confuzia est aceea privitoare la numele pe care îl purtam când eram la acest stagiu de pregătire profesională. Acest stagiu a beneficiat de prezenţa unor tinere aşa-zis speranţe ale politicii din ţările Europei de Răsărit şi Centrale. Am beneficiat de cei mai buni profesori, acum 20 de ani, la Stanford. Un nume cunoscut este acela al lui Joseph Stieglitz. Pentru întărirea afirmaţiilor mele voi da drumul la o bandă cu o declaraţie interesantă cu privire la prezenţa mea la Stanford şi Hoover, făcuta de profesorul coordonator. Aş vrea să adaug în plus că în această perioadă profesorul se află în Europa. Se va întoarce în SUA şi, la rugămintea mea, va pune la dispoziţia opiniei publice toate datele oficiale cu privire la prezenţa mea la Stanford„.

Cât priveşte relaţia sa cu premierul desemnat, în urma scandalurilor în care a fost implicată, Corina Dumitrescu a spus: „L-am anunţat pe Victor Ponta că mandatul meu este la dispoziţia sa, iar el mi-a spus că mergem înainte„.