Corina Dumitrescu: Sper să fie cvorum la CSM şi miercuri seară, aştept până la orice oră

Corina Dumitrescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, a declarat că ea speră să fie întrunit miercuri cvorumul pentru a putea fi discutate subiectele aflate pe ordinea de zi a Plenului CSM, precizând că este dispusă să aştepte convocarea până la orice oră.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 09:21
Corina Dumitrescu: Sper să fie cvorum la CSM şi miercuri seară, aştept până la orice oră

Întrebată dacă nu s-ar fi putut solicita acordul telefonic al celor absenţi, Corina Dumitrescu a răspuns că personal nu i s-a cerut niciodată o părere sau un vot în acest fel.

Membrul CSM a mai spus că de data aceasta este vorba şi de o hotărâre a Plenului CSM, şi nu crede că luarea acesteia este posibilă fără o întrunire a cvorumului.

„Sper să fie şi în seara aceasta cvorum, eu sunt dispusă să aştept până la orice oră”, a mai spus Corina Dumitrescu.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va fi amânată pentru joi, dacă miercuri nu va fi îndeplinită condiţia de cvorum, a anunţat CSM, precizând că patru membri nu s-au prezentat la şedinţă din motive obiective, iar un altul este suspendat.